Hír

Aida negyeddöntős a párizsi Vk-n

  • 2017.11.04

Mohamed Aida a nyolcadik helyen végzett a St. Maur-i női tőr Világkupa-versenyen, neki és mesterének, Solti Antalnak gratulálunk. Közel járt ugyanehhez Kreiss Fanni is, a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Aida még mindig fantasztikus… Aki úgy gondolta, hogy 41 és fél esztendősen már nem képes maradandót alkotni Solti Antal tanítványa, az ismét tévedett! Na jó, az tény, hogy az ő fantasztikus pályafutásában egy Vk-nyolcadik hely nem a csúcsok csúcsa, ugyanakkor ő közel két éve nem ért el ehhez hasonló eredményt, és Világkupán azóta sem szerzett érmet magyar női tőröző. (Világversenyen sem…) Ráadásul mindezt nagyon kemény versenyen, emlékezetes győzelemmel érte el az újpesti tőröző. A 64 között a rendkívül erős (minden orosz az…) Zagidullinát verte 15:11-re, majd ennél is magabiztosabban, 15:7-re nyert a kínai Csen ellen. Eztán jött az emlékezetes nyolcaddöntő a lengyel Jelinskával szemben, aki a 32-ben az olimpiai és világbajnok orosz Deriglazovát búcsúzotta. A magas lengyel öt tussal is vezetett, fél perccel a vége előtt néggyel, de Aida három másodperccel a befejezés előtt egyenlített, majd a hosszabbításban a döntő tust is beadta! A negyeddöntőben - ilyen a vívás… - papíron tán az addigi leggyengébb, vagy legalábbis a leghátrébb rangsorolt vívó, a koreai Csae következett, de az erő elfogyott, 11:15 lett a vége. A negyeddöntő így is nagy siker, az örökifjú mesternek és tanítványának egyaránt gratulálunk!

Mohamed Aida Kiss Tibor válogatott edzővel örül a nyolcas döntőt érő győzelmének. 

Nagyon közel volt a hasonló bravúrhoz Kreiss Fanni is. Az Universiade aranyérmese egyre jobb formáját ismét bizonyította, a 64-ben az amerikai Lunak esélyt sem adott (15:9), majd jött a bravúr, a világ egik legjobbjával, a hazai páston vívó Thibus-szel szemben. A meccs 15:12-re végződött, és úgy tűnt, újabb skalp következik. Az egyes számú koreai, Jeon ellen szinte végig kézben tartotta a meccset az újpesti tőröző, ám az ázsiai nem adta fel, egyenlített, és a hosszabbításban ő talált. 

Kreiss Fanni ilyen nagyszerű tusokkal győzte le a világklasszis Thibust.

A harmadik magyar főtáblás, Lupkovics Dóra simán kikapott az olasz Monacótól, de összességében kijelenthető, hogy a szakág önmagához képest jól teljesített - Aida pedig kiválóan!

Női tőr egyéni Világkupa, St. Maur, 191 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-Lu (amerikai) 15:9, Mohamed-Zagidullina (orosz) 15:11, Lupkovics-Monaco (olasz) 4:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kreiss-Thibus (francia) 15:12, Mohamed-Csen (kínai) 15:7.

Nyolcaddöntő: Mohamed-Jelinska (lengyel) 15:14, Kreiss-Jeon (koreai) 13:14.

Negyeddöntő: Mohamed-Csae (koreai) 10:15.

Végeredmény: 1.Hong (koreai) , 2. Volpi (olasz), 3. Chae (koreai) és Tripapina (orosz), …8. Mohamed Aida (edző: Solti Antal, válogatott edző: Marco Goncalves), …13. Kreiss Fanni, …51. Lupkovics Dóra, …69. Hopka-Varga Gabriella, …77. Szalai Szonja, …106. Pásztor Flóra, …128. Zámbó-Gólya Fruzsina, …151. Mesteri Viktória, …153. Kondricz Kata, …174. Orosházi Csilla.További híreink

Aktuális

Köel 3000 ifjú vívó részvételével rendeztük péntektől vasárnapig a III. Diákolimpiát a BOK Csarnokban. A pénteki megnyitó után hat korcsoportban, egyéniben 2 kategóriában, csapatban, mindösszesen közel 100 számban avattunk diákolimpiai bajnokot.

Eseménynaptár

X