Hír

Ázsiában folytatják a felnőttek

  • 2017.11.09

Japánban a férfi tőrözők, Kínában a női párbajtőrözők folytatják az egyéni és csapat Vk-szezont ezen a hétvégén. Juniorban és kadetban, külföldön, illetve idehaza egyaránt teljes lesz a nagyüzem.

Ázsiában folytatódik ezen a hétvégén a felnőttek Világkupa-sorozata. Méghozzá abban a két fegyvernemben, melyekben csapataink a legkevésbé állnak jól a világranglistán - úgyhogy lehet javítani! Női párbajtőrözőink a kínai Szucsouban lépnek pástra. A verseny (miként a férfi tőré sem) természetesen nem számít bele a hazai válogatásba, így csak négy magyar próbál majd szerencsét egyéniben és csapatban egyaránt - élén a fegyvernem “megmentő nagyassszonyával”, Szász-Kovács Emesével. A viadal egyébként nagyon erős lesz, a franciák kivételével valamennyi számottevő nemzet rajthoz áll, és a világranglista első 16 helyezettje közül 14 ott lesz a Sanghajtól nem messze fekvő, 4 milliós kínai “kisvárosban”.

A lakosság száma szinte eltörpül a másik helyszínéhez, Tokióhoz képest. A közel 14 milliós metropoliszban a férfi tőrözők mérik össze tudásukat, szintén bődületesen erős versenyen, ugyancsak a 16 elsőként rangsorolt közül 14 résztvevővel. Itt hárman képviselik majd a magyar színeket - nem lesz könnyű dolgok Dósa Daniéknak

A juniorok mezőnyében kardban rendeznek Szocsiban Világkupa-fordulót, melynek plusz érdekessége, hogy az előző téli olimpia színhelyén rendezik majd március elején a kadet és junior Európa-bajnokságot. A kadet tőrözők Mödlingben indulnak európai körversenyen, míg junior női kard, illetve junior és kadet férfi és női párbajtőr Magyar Kupa-fordulót rendeznek idehaza.  

Hajrá, magyarok!További híreink

Aktuális

Szatmári András a hatodik, Szilágyi Áron a hetedik helyen végzett a vuhszi világbajnokság férfi kard egyéni versenyében. Vívóinknak, és a mestereknek, Gárdos Gábornak, illetve Decsi Andrásnak gratulálunk!

Szász-Kovács Emese a hatodik helyen végzett a vuhszi világbajnokságon, miután a negyeddöntőben egy tussal kikapott a svájci Staehlitől. Gratulálunk neki, és mesterének, Kulcsár Győzőnek!

Eseménynaptár

X