Hír

Bemutatkoznak kardozóink

  • 2019.11.14

A kardról szól a nemzetközi vívóhétvége. Kairóban megkezdődik a Világkupa-szezon a férfiaknak - Szilágyi Áron nélkül. Szófiában kadet kard körverseny lesz, itthon női párbajtőr Mk és junior tőr ob.

Jelenlegi legerősebb fegyvernemünk, a férfi kard is megkezdi 2019/20-as Világkupa-szereplését, egyben folytatja az olimpiai kvalifikációs sorozatot. Az első állomás Kairóban lesz, a piramisok árnyékéban két kivétellel ott lesznek a világ legjobbjai. Az egyik kivétel Szilágyi Áron

Kétszeres olimpiai bajnokunk és mestere, egyben a válogatott vezetőedzője, Decsi András pontosan tudja, mi kell ahhoz, hogy a nyár végi, tokiói olimpiára csúcsformába kerüljön klasszisunk. Ezt már két alkalommal, ugye, be is bizonyította… Most úgy döntött, ezt az állomást még kihagyja, elég, ha 2020 elején vág bele a nyolc hónapos nemzetközi menetelésbe. Gyorsan tegyük hozzá, megteheti, pontosabban megteheti a szakág, hogy nélkülözze Áront ezen az egyéni és csapatversenyen. Két okból is. Egyrészt: válogatottunk olyan jól áll az olimpiai kvalifikációban, hogy reálisan nem sok veszély fenyeget bennünket. Másrészt a benevezett, Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szatmári András összeállítású csapat egyaránt rutinos, világbajnoki érmes versenyzőkből áll, akik ugyancsak képesek az eredményes szereplésre.

A másik hiányzó az oroszok legjobbja, Kamil Ibragimov. Kettejükön kívül minden számottevő kardozó pástra lép a hétvégén Kairóban, a jelek szerint igaz az a hír is, mely szerint az olimpiára “reaktiválja” magát a koreai klasszis, Kim Junghvan - nem mintha nélküle az ázsiaiak olyan gyengék lennének… A menetrend a szokásos, pénteken és szombaton lesz az egyéni, vasárnap a csapatverseny. Hajrá, magyarok!

A további hétvégi vívóprogram a következő. Nemzetközi páston egyedül a kadet kardozók szerepelnek, a férfiak és a nők Szófiában vívnak válogató európai körversenyt. Idehaza ismét a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok népesül be. A női párbajtőrözők válogatóznak egy Magyarkupa-forduló keretében, illetve junior tőrben rendezünk országos bajnokságot. További híreink

Aktuális

Újabb négy évre Csampa Zsolt lett a Magyar Vívó Szövetség elnöke. A közgyűlésen a kihívó Szabó Bencével szemben 93:51-es szavazati aránnyal választották meg Csampa Zsoltot, aki 2012 óta a sportág első embere. Sok sikert kívánunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink