Hír

Bevezettük a gördülő ranglistát

  • 2018.09.13

Elnökségi ülést tartott csütörtök kora este a Magyar Vívó Szövetség. A szezonra vonatkozó jelentős változás, hogy a felnőtt korosztályban bevezettük az úgynevezett “gördülő ranglistát”.

Csampa Zsolt elnökletével két héttel a legutóbbi megbeszélés után ismét összeült a Magyar Vívó Szövetség elnöksége. A leghosszabb beszélgetés a ranglista átalakításáról szólt. Boczkó Gábor sportigazgató javaslatára, az elnökség csaknem egyhangú határozatával, a felnőtt korosztályban, a 2018/19-es szezontól ismét bevezeti a szövetség a gördülő ranglistát. Ez nem újdonság, a nemzetközi ranglista ennek megfelelően alakul évek óta, és ehhez is igazodik most a hazai ponttáblázat. Az érvényes induló felnőtt ranglisták hamarosan megtalálhatóak lesznek honlapunkon.

Újdonság viszont, hogy ebben az idényben a junior korosztályban is bevezetik a Magyar Kupa csapatversenyeit, olyannyira, hogy ez a háromból két fegyvernemben - tőrben és párbajtőrben - a jövő hétvégén debütál. 



További híreink

Aktuális

Hétvégi összefoglaló: a női párbajtőrcsapat ötödik, Budai Dorina a hatodik helyen zárt a barcelonai Vk-n. A torinói tőr GP-n Dósa Dani legyőzte a világranglista-első brit Kruse-t, nyolcaddöntős lett. Férfi párbajtőrcsapatunk kilencedik a vancouveri Vk-n.

Eseménynaptár

X