Hír

Boldog fiúk és Liza, elégedett mesterek

  • 2018.03.11

A junior Eb zárónapja nagyszerűen sikerült. A férfi párbajtőrcsapat négy aranyérmese, illetve a bronzérmes női kardcsapat legjobbja, és a két mester nyilatkozik a szocsi Eb utolsó fejezeteként.

Eitner Kinga, a férfi párbajtőrcsapat válogatott edzője: “Nagyszerűen teljesítettek a fiúk, rendkívül elégedett vagyok! Négy év után nyertünk újra Európa-bajnokságot, büszke lehetek rájuk. Egész nap összeszedetten, taktikusan és fegyelmezetten vívtak, mindenki tett hozzá ehhez a sikerhez. Az olaszokat ebben a szezonban még nem vertük meg, most a legjobbkor tettük… Készülünk a világbajnokságra, szombaton már Tatán leszünk…”

Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Debnár Gergely. Aranycsapat.

Andrásfi Tibor: “A gyengébb egyéni verseny után nagyon vártam a csapatversenyt, és boldog vagyok, hogy így alakult. Nagyszerű csapatunk van, és az olaszok ellen végre sikerült nyernünk! A vébére is aranyért megyünk!”

A már említett aranycsapat, plusz Andrásfi Tibor, Halla Péter, Eitner Kinga és Németh Kálmán masszőr.

Debnár Gergely: “Nekem a szurkolás jutott ezen a napon, mégis nagyon boldog vagyok, jó érzés ennek a csapatnak a tagja lenni, ráadásul újoncként nyertem Európa-bajnokságot! Nagyszerűen vívtak a fiúk.”

Boczkó Gábor adta át az érmeket az aranycsapatnak. 

Koch Máté: “Nehezen találom a szavakat, másodszor lettem Európa-bajnok, elmondhatatlanul örülök. Az olaszok ellen nagyon nehéz volt, öttusos hátrányból fordítottunk. Dávid fantsztikus volt! És örülök, hogy én is fontos asszót tudtam hozni.”

Nagy Dávid: “Csodálatos volt számomra ez az Európa-bajnokság! Nagyszerű csapatunk van, egységesek vagyunk, jó együtt vívni! Annak különösen örülök, hogy a végén visszavághattam az olasz Di Verolinak, akitől egyéniben kikaptam az aranyért. Remek hetet zártunk Szocsiban!”

A bronzlányok és a mesterek, Bódy Benjámin, Gulácsi Ferenc és Riba Ferenc.

Pusztai Liza, az Európa-bajnokság négyszeres érmese: “Nem volt egy egyszerű nap. Már a lengyelek ellen is hullámzó volt a teljesítményünk, az orosz meccsről inkább ne is beszéljünk… Utána összedugtuk a fejünket, és megfogadtuk, hogy megnyerjük a meccset a harmadik helyért, és meg is tudtuk csinálni! Nagyon boldog vagyok, nem cserélném el a négy érmemet egy aranyra!’

Kern Bianka, Pusztai Liza, Nagy Valentina és Kelecsényi Mirabella.

Gulácsi Ferenc, a női kardcsapat válogatott edzője: “Az Európa-bajnoki bronzérem természetesen nagyon szép eredmény. Ugyanakkor azért szakmai tanulságokat hozott a nap, igazából dicséret Lizának járhat egyedül a bronzmeccsért. De ezt most hagyjuk, elvégre egy Eb-harmadik helynek lehet őszintén örülni, gratulálok a lányoknak, és valamennyi mester kollégámnak!”
További híreink

Aktuális

Kreiss Fanni a hetedik helyen végzett az újvidéki Európa-bajnokság női tőr egyéni versenyében. Neki és mester-édesapjának, Kreiss Gábornak egyaránt gratulálunk!

Eseménynaptár

X