Hír

Bronzérmes a női párbajtőrcsapat!

  • 2017.11.10

Harmadik lett a Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla, Dani Gyöngyi összeállítású női párbajtőrcsapat a római kerekesszékes vb-n. Férfi tőrcsapatunk az ötödik helyen végzett.

A kimagasló egyéni szereplés után csapatban is érmet nyert a magyar küldöttség a római kerekesszékes világbajnokságon. A Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla, Dani Gyöngyi összeállítású női párbajtőrcsapat Thaiföld magabiztos, 45:27-es legyőzésével jutott az elődöntőbe, ahol Oroszországtól szenvedett 40:29-es vereséget. A folytatásban a lengyelek ellen nem forgott veszélyben az újabb medál begyűjtése, Krajnyák Zsuzsiék 45:26-ra nyertek, és ezzel bronzérmet szereztek. Gratulálunk a versenyzőknek és a mestereknek egyaránt!

Férfi tőrcsapatunk ugyancsak dicséretesen szerepelt, az ötödik helyen végzett, ezzel küldöttségünk 3 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzéremmel várja a folytatást. 

Eredmények. Kerekesszékes világbajnokság, Róma.

Férfi tőrcsapat, 11 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 45:37.

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 35:45.

Az 5-8. helyért: Magyarország-Ukrajna 45:37.

Az 5. helyért: Magyarország-Korea 45:36.

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Lengyelország, …5. Magyarország (Mató Gyula, Gergely István, Osváth Richárd, Horváth Gábor).

Női párbajtőrcsapat, 9 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Thaiföld 45:27.

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 29:40.

A 3. helyért: Magyarország-Lengyelország 45:26.

Végeredmény: 1. Hongkong, 2. Oroszország, 3. Magyarország (Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla, Dani Gyöngyi, edzők: Beliczay Sándor, Feczer Viktor, Pákey Béla, Szelei István).További híreink

Aktuális

Szatmári András a hatodik, Szilágyi Áron a hetedik helyen végzett a vuhszi világbajnokság férfi kard egyéni versenyében. Vívóinknak, és a mestereknek, Gárdos Gábornak, illetve Decsi Andrásnak gratulálunk!

Szász-Kovács Emese a hatodik helyen végzett a vuhszi világbajnokságon, miután a negyeddöntőben egy tussal kikapott a svájci Staehlitől. Gratulálunk neki, és mesterének, Kulcsár Győzőnek!

Eseménynaptár

X