Hír

Budai: bravúr Barcelonában

  • 2019.02.09

Budai Dorina pályafutása legnagyobb sikerét érte el: bejutott a nyolcas döntőbe a barcelonai női párbajtőr Világkupa-versenyen. Egyetlen tus választotta el az éremtől, hatodik lett, gratulálunk!

Női párbajtőrben az elmúlt években - lássuk be… -, felnőtt korosztályban minden Szász-Kovács Emeséről szólt. Most, végre átlépett egy határt a szakág, pontosabban Budai Dorina. A rendkívül erős barcelonai Világkupa-versenyen Budai István (az édesapa…) tanítványa bejutott a nyolcas döntőbe, a hatodik helyen végzett. Gratulálunk!

Budai Dorina (jobbra) remekelt Barcelonában.

Dorina eddigi legjobb felnőtt eredménye egy Grand Prix-nyolcaddöntő volt. Most már nem az… A Honvéd huszonhét éves versenyzője pályafutása legjobb eredményét érte el a barcelonai női párbajtőr Világkupán. A 64-es táblán francia úton indult el Dorina, előbb Ngomot 10:6-ra, majd Mallot 15:12-re verte. A nyolcaddöntőben az olasz Clerici következett, és egy újabb, bravúros győzelem. A hosszabbításban, egyetlen tussal, 10:9-re… Aztán a negyeddöntőben a koreai Lee ellen is egy találat döntött, ezúttal nem ide (14:15). 

Budai Dorina ezzel a hatodik helyen zárt, gratulálunk, hasonló folytatást kívánunk! A többiekről: Mihály Kata és a kadet korú Muhari Eszti jutott pénteken a főtáblára, ám a továbblépés nem sikerült. A 32 közé jutásért Kata az ukrán Pantyeljejevától 15:12-re, Eszti a francia Mallotól 15:9-re kapott ki. A barcelonai női párbajtőr víkend vasárnap a csapatversennyel zárul. Hajrá, magyarok!

Budai Dorina okkal örült: élete legjobb felnőtt eredményét értel el a barcelonai hatodik hellyel.

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Barcelona, 282 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Budai-Ngom (francia) 10:6, Mihály-Pantyeljejeva (ukrán) 12:15, Muhari-Mallo (francia) 9:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Budai-Mallo (francia) 15:12.

Nyolcaddöntő: Budai-Clerici (olasz) 10:9.

Negyeddöntő: Budai-Lee (koreai) 14:15.

Végeredmény: 1.Kong Vivien (hongkongi) , 2. Lee Hyein (koreai), 3. Kristina Kuusk (észt) és Aleksandra Zamachowska (lengyel), …6. Budai Dorina (edző: Budai István, válogatott edző: Kovács Iván), …45. Mihály Kata, …58. Muhari Eszter, …69. Szabó Réka, …85. Kun Anna, …91. Öhlmüller Sarolta, …95. Borsody Emma, 96. Várnai Vivien, …122. Nagy Kinga, …192. Szabó Laura, …203. Ladányi Nelli, …233. Csonka Valéria.További híreink

Aktuális

Hétvégi összefoglaló: a női párbajtőrcsapat ötödik, Budai Dorina a hatodik helyen zárt a barcelonai Vk-n. A torinói tőr GP-n Dósa Dani legyőzte a világranglista-első brit Kruse-t, nyolcaddöntős lett. Férfi párbajtőrcsapatunk kilencedik a vancouveri Vk-n.

Eseménynaptár

X