Hír

Debütált a veterán csapatbajnokság

  • 2018.06.06

A hét végén először rendezték meg a veterán vívók országos csapatbajnokságát a Vasas Kovács Pál vívótermében. Öt fegyvernemben négy klubba került aranyérem, duplázni az OSC tudott.

Bár a korábbi években voltak hasonló versenyek, de a mostani volt az első veterán országos bajnokság, ahol csak klubszínekben nevezhettek a sportolók. A veteránok ugyanabban a stafétarendszerben vívtak, mint a fiatalabb korosztályok, a páston lévő csapat összesített életkora a férfiaknál minimum 150 év, a nőknél 140 év volt.

Utóbbiaknál két fegyvernemben rendeztek versenyeket, mindkettőben az OSC győzött. A férfi kardcsapatok versenye meglepetéssel zárult, az ötödik helyen rangsorolt Terézváros szerezte meg a bajnoki címet, soraiban a 77 éves Buday Györggyel. Férfi párbajtőrben az OSC B csapatának az összesített életkora 239 év volt. Boros Péter (85 év), Libál Lajos (80 év) és Bánhalmi János (74 év) ezzel idehaza egyfajta rekordot állított fel. A döntőben a Piliscsaba győzte le a Szúrka-Piszka együttesét. A legnagyobb küzdelem talán férfi tőrben volt. Végül a papírforma érvényesült, hiszen a ranglistákon előkelő helyezéseket elfoglaló budakalásziak nyerték a versenyt.

Libál Lajos, Boros Péter és Bánhalmi János, az OSC mndösszesen 239 éves párbajtőrcsapata!

Eredmények. Veterán csapat országos bajnokság, Vasas. 

Férfi kardcsapat: 1. Terézváros (Bara Márk, Buday György, Pénzes Zsolt), 2. Sopron (Bolodár Zoltán, Gasztonyi Károly, Nagy András), 3. Piliscsaba (Kocsis Miklós, Glowacz Miklós, Horotán Attila), 4. BVSC, 5. GEAC. A döntőben: Terézváros-Sopron 45:39.

Férfi párbajtőrcsapat: 1. Piliscsaba (Czuprák Zsolt, Kámány Roland, Kormos Csaba, Szakmáry Sándor), 2. Szúrka-Piszka (Halmos András, Horváth Gábor, Pilhál Zsolt), 3. MTK (Kolb Tamás, Urbán Zsolt, Völcsei György), 4. OSC C, 5. VESC, 6. OSC A, 7. OSC B. A döntőben: Piliscsaba-Szúrka-Piszka 24:18.

Férfi tőrcsapat: 1. Budakalász A (Gerzanics Márk, Mászáros András, Sárdi Tamás), 2. Törekvés (Hegedűs Sándor, Kristóf Márton, Szabó Imre), 3. Szombathely (Babos Csaba, Matyovszky Balázs, Pataki Zoltán, Péntek Tamás), 4.Budakalász B, 5. Szúrka-Piszka A, 6. Szúrka-Piszka B. A döntőben: Budakalász-Törekvés 45:30.

Női tőrcsapat: 1. OSC (Fellegi Ildikó, Hanákné Palotás Tímea, Kolczonay Judit, Palotai Enikő), 2. Törekvés (Bíró Mónika, Herczeg Krisztina, Simon Éva). A döntőben: OSC-Törekvés 45:35.

Női párbajtőrcsapat: 1. OSC A (Andracsik Emese, Kasolyné Dékány Dóra, Kolczonay Judit, Mendelényi Györgyi), 2. OSC B (Hanákné Palotás Tímea, Lengyel Lilla, Romvári Mónika). A döntőben: OSC A-OSC B 45:33.További híreink

Aktuális

Ezüstérmes lett a magyar férfi kardcsapat a düsseldorfi Európa-bajnokságon! A mieink Nagy-Britannia és Románia legyőzésével jutottak a döntőbe, ahol Németországtól szenvedtek szoros vereséget. Gratulálunk, szép volt fiúk!

Eseménynaptár

X