Decsi Tomi nyolcaddöntőig jutott

nov 17, 2018 | Archív

A nyolcaddöntő jelentette a végállomást a magyar férfi karodzóknak a szezonnyitó algíri Világkupán. Decsi Tamás jutott el idáig, Szilágyi Áron és Szatmári András ezúttal korábban búcsúzott.

Ilyen is van, és abszolút rendben, hogy a szezon elején történt… Világklasszis kardozóink az algíri férfi kard egyéni Világkupán nem remekeltek különösebben. Hárman jutottak be a legjobb 64 közé, ahol az első körben a tavalyi világbajnok, Szatmári András búcsúzott, az olasz Nucciótól szenvedett 15:12-es vereséget. Ugyanezt a kört Decsi Tamás az olasz Pellegrini elleni 15:9-es sikerrel zárta, Szilágyi Áron pedig 15:6-ra verte az amerikai Souderst

Szilágyi Áron egy másik egyéni olimpiai bajnoktól, Aldo Montantól szenvedett vereséget.

A 32 között kétszeres egyéni olimpiai bajnokunk kikapott egy egyszeres egyéni olimpia bajnoktól… Áron az “álomrangadón” az olasz Aldo Montanóval került szembe, és ezúttal – tegyük hozzá, kivételesen… – a 2004-es athéni játékokon aranyérmes, 40 esztendős itáliai nyert 15:10-re klasszisunk ellen. A forduló másik magyar-olasz meccsén viszont nagyon értékes siker született. Decsi Tomi ugyanis a világranglista közvetlen élmezőnyébe tartozó Curatolit győzte le 15:12-re, és ezzel a nyolcaddöntőbe jutott. A folytatás már nem sikerült, a francia Apithy 15:10-re nyert ellene, ám Tomi így is szépen teljesített.

Decsi Tomi bravúros győzelmet aratott az olasz Curatoli ellen.

Az algíri kard Világkupa-hétvége vasárnap a csapatversennyel zárul, ahol reményeink szerint bizonyosan jobban sikerül a szombatnál a vasárnap. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa, Algír, 161 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Souders (amerikai) 15:6, Decsi-Pellegrini (olasz) 15:9, Szatmári-Nuccio (olasz) 12:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Decsi-Curatoli (olasz) 15:12, Szilágyi-Montano (olasz) 10:15. 

Nyolcaddöntő: Decsi-Apithy (francia) 10:15.

Végeredmény: 1. Ha Hanszol (koreai), 2. Luigi Samele (olasz), 3. Oh Szanguk (koreai) és Enrico Berre (olasz), …14. Decsi Tamás, …18. Szilágyi Áron, …34. Szatmári András, …72. Gémesi Csanád, …94. Puy Sebestyén, …98. Péch Miklós, …102. Iliász Nikolász.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM