Hír

Délkeleti háromszögben a mieink

  • 2017.10.06

Plovdivban a junior férfi és női kardozók, Temesváron a junior női tőrözők Világkupán, Nagybecskereken (Zrenjanin) a kadet női párbajtőrözők európai körversenyen szerepelnek ezen a hétvégén.

A szeptemberi hazai debütálások után októberben átlépjük a határokat! A férfi tőrözők londoni nyitányát követően ebben a hónapban gőzerővel, mindhárom korosztályban beindul a nemzetközi versenyszezon. 

A hónap első hétvégéjén a fiatal hölgyek kerülnek főszerepbe. Temesváron junior női tőrözőink egyéni és csapat Világkupa-versenyen vesznek részt. A tavaszi korosztályos világbajnokságon bronzérmet nyerő válogatott tagjai egy kivétellel pástra lépnek a határhoz közeli egyetemi városban. A kivétel, sajnos, Tóth Janka. A junior világranglista hetedik helyezettjének vasárnapi sérülése súlyos, keresztszalagszakadást szenvedett, műtét vár rá. Felépülése hónapokig tarthat, ez úton is kívánunk neki jobbulást, és sok erőt ahhoz, hogy mihamarabbi visszatérését követően azon az úton haladjon tovább, amelyen eddig járt. A többiek, Kondricz Kata és Pásztor Flóra vezérletével ott lesznek a válogató versenyen. 

Plovdivban a junior kardozók debütálnak, ugyancsak Világkupa-versenyen. Azonban Bulgáriában csak egyéni viadalt rendeznek, ez a nők számára egyben hazai válogató, a férfiaknak nem. Áprilisban itt nyert kadet világbajnokságot Pusztai Liza, most sikereinek színhelyén, egy korosztállyal feljebb lép majd pástra ő, és mellette további tizenegy hölgy, valamint a férfi junior csapat tagjai. 

Kadet női párbajtőrözőink Temesvártól alig nyolcvan kilométerre, a szerbiai Zrenjaninban, azaz Nagybecskereken szerepelnek kadet európai körversenyen, amely egyben válogató is számukra. Szombaton rendezik az egyéni versenyeket, vasárnap korosztályos Európa-bajnok csapatunk is pástra lép. 

Ezen a hétvégén még fújhat egy utolsót a felnőtt korosztály, egyedül Genfben rendeznek szatellit párbajtőrversenyt, melyen négy magyar hölgy és egy úr próbál szerencsét. Idahaza pedig kadet férfi kardban, Szigetszentmiklóson rendeznek válogató viadalt.

Kövessétek a hétvégi versenyeket honlapunkon keresztül!
További híreink

Aktuális

Aranyérmet nyert a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású férfi kardcsapat az újvidéki Európa-bajnokságon. Válogatottunk a döntőben Olaszországot győzte le. Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek!

Eseménynaptár

X