Hír

Dohai GP és junior ob a hétvégén

  • 2017.12.07

Nem lassítunk karácsonyig! Ezen a hétvégén Dohában lesz a férfi és női párbajtőr Grand Prix-t, magyar szereplőkkel. Idehaza pedig az integrált junior országos bajnokságot rendezzük a sportcsarnokban.

Az ezüstvasárnapi hétvégén sem a karácsonyi bevásárlás lesz vívóink programja. Legalábbis a junioroké és edzőiké semmi esetre sem. A Magyar Vívó Szövetség ugyanis a felnőtthöz hasonlóan a junior korosztályban is összevont egyéni és csapat országos bajnokságot rendez szombaton és vasárnap a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A közös ob alól egyedül a férfi kard szakág kért és kapott “felmentést”, a válogatottak ugyanis németországi edzőtáborozás után részt vesznek a nem válogató dormageni junior Világkupán. (Számukra jövő hét végén rendezik az ob-t.) A nevezési listák alapján ismét garantálható a teltház a sportcsanokban, junior férfi párbajtőrben például 138-an neveztek! A válogatásba kiemelt szorzóval számító ob, egyben a szezon junior Magyar Kupa-sorozatának utolsó állomása lesz, azaz szombaton nemcsak egyéni magyar bajnokokat, hanem kupagyőzteseket is köszönthetünk - sportágunk újkorában most először. 

A felnőttek decemberben Grand Prix-körüket vívják, azaz a világranglistába kiemelt szorzóval számító egyéni versenyeket rendezik. A tőrözők számunkra nem sok sikert hozó torinói állomását követően a párbajtőr és az ázsiai helyszín, Doha következik. Mivel a verseny nem számít a hazai válogatásba, ezúttal a két fegyvernemben öten lépnek majd pástra. A férfiaknál két olimpiai bronzérmesünk, Rédli András és Somfai Péter mellett Siklósi Gergely, a nőknél pedig a riói aranyérmes Szász-Kovács Emese és Mihály Kata lesz ott Katarban. 

A versenyeket kövessétek honlapunkon keresztül, illetve a sportcsarnokban…!



További híreink

Aktuális

A pünkösdi hétvége legjobb eredménye a férfi kardcsapathoz köthető. A Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Gémesi Csanád, Szatmári András összeállítású válogatott negyedik lett a madridi Vilgkupán. Gratulálunk!

Eseménynaptár

X