Hír

Egri nyitány: arany, ezüst, bronz!

  • 2020.02.13

Remekül kezdett a magyar kerekesszékes válogatott a hazai, hagyományosan Egerben rendezett Világkupán. Osváth Richárd kardban aranyat nyert, női párbajtőrben Veres Amarilla 2., Krajnyák Zsuzsi 3. lett

A tavaly is kimagasló sikereket elérő, Nemcsik Zsolt vezette kerekesszékes válogatott az idei évet hagyományosan Egerben, az olimpiai kvalifikációs Világkupa-versenyen kezdte. “Természetesen” ismét nagyszerűen! 

A nyitónapon előbb férfi kardozónk, Osváth Richárd remekelt, klasszisunkat megvágni is alig tudták! Erdei Péter tanítványának legszorosabb asszója az egész nap folyamán 15:8 volt… Hatalmas fölény, a döntőben az orosz Dronovot győzte le az említett differenciával. A viadal krónikájához tartozik, hogy a kerekesszékes vívás legeredményesebb nemzete, Kína nem utazott el Egerbe, ám ez az eredmények értékét nem csökkenti. 

Női párbajtőrözőink is kimagaslóan teljesítettek. Az egyik ágon Krajnyák Zsuzsi, a másikon Veres Amarilla menetelt a döntő felé vezető úton, több, rangos riválist búcsúztatva. Végül egyedül az orosz Maja bizonyult jobbnak a mieinknél. Maja az elődöntőben Zsuzsit győzte le 15:9-re, majd a fináléban Amarillát 15:6-ra. A mieink így is remek ezüstöt és bronzot tettek hozzá Ricsi aranyához, gratulálunk nekik, valamint az edzőknek, Kovács Ivánnak és Feczer Viktornak. A B kategóriában Dani Gyöngyi a nyolcaddöntőbe jutott, a későbbi győztestől szenvedett vereséget.

Az egyéni versenyek pénteken négy számmal folytatódnak.

Eredmények. Kerekesszékes Világkupa, Kaposvári Zsolt emlékverseny, Eger. Férfi kard egyéni, A kategória, 42 induló. Nyolcaddöntő: Osváth-Gyemcsuk (ukrán) 15:5.

Negyeddöntő: Osváth-Karpov (orosz) 15:5.

Elődöntő: Osváth-Giordan (olasz) 15:7.

Döntő: Osváth-Dronov (orosz) 15:8.

Végeredmény: 1. Osváth Richárd (edző: Erdei Péter), 2. Viktor Dronov (orosz), 3. Piers Gilliver (brit) és Edoardo Giordan (olasz), …28. Zsolnai Sándor, 29. Göttlinger Dániel. 

Férfi tőr egyéni, B kategória, 27 induló. Végeredmény: 1. Dimitri Coutya (brit), 2. Jacek Gaworski (lengyel), 3. Albert Kamalov (orosz) és Maxime Valet (francia), …18. Gergely István.

Minden színű éremből jutott a nyitónapra! Gratulálunk Veres Amarillának, Osváth Ricsinek és Krajnyák Zsuzsinak!

Női párbajtőr egyéni, A kategória, 31 induló. Nyolcaddöntő: Veres-Ng (hongkongi) 15:12, Krajnyák-Drozdz (lengyel) 15:14.

Negyeddöntő: Veres-Fidrych (lengyel) 15:12, Krajnyák-Ju (hongkongi) 15:12.

Elődöntő: Veres-Kim (koreai) 15:13, Krajnyák-Maja (orosz) 9:15.

Döntő: Veres-Maja (orosz) 6:15.

Végeredmény: 1. Julija Maja (orosz), 2. Veres Amarilla (edző: Kovács Iván), 3. Krajnyák Zsuzsanna (edző: Feczer Viktor) és Kim Szunmi (koreai).

Női párbajtőr egyéni, B kategória, 29 induló. Nyolcaddöntő: Dani-Bojkova (orosz) 6:15.

Végeredmény: 1. Viktorija Bojkova (orosz), 2. Saysunee Jana (thaiföldi), 3. Krisztina Fiaklisztava (fehérorosz) és Ludmila Vasziljeva (orosz), …13. Dani Gyöngyi.


További híreink

Aktuális

Hétvégi "dicsőséglista". Ezüstöt nyert junior női párbajtőrcsapatunk a dijoni Vk-n. A magyar kerekesszékes válogatott 2 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzéremmel zárta az egri Világkupát, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink