Hír

Egy szabadon választott hétvége

  • 2020.02.14

A korosztályos válogatás már lezárult, ám a jobb csapatranglistás helyezések érdekében öt hétvégi junior Világkupán is pástra lépnek a magyar válogatottak. Egyedül női kardban lesz üres a hétvége.

Jövő szombaton, február 22-én, a kadetok versenyével kezdődik a horvátországi Porecban a korosztályos Európa-bajnokság, míg az idősebb korosztály, a junior, 27-én rajtol. Így aztán a húszéveseknek a sűrű versenynaptárba még “belefér” egy Világkupa-forduló a hétvégén. 

Idehaza a válogatás már lezárult, az elnökség kijelölte az Eb-n részt vevő magyar válogatottat, ám szinte valamennyi fegyvernem legjobbjai "szabad elhatározásból" útra kelnek, és pástra lépnek a hétvégén, a junior Világkupákon. Igaz, többnyire csak a vasárnapi csapatversenyeken… Ennek oka korántsem a tapasztalatszerzés. Az Eb-n, majd a vb-n is a korosztályos csapat világranglista alapján állítják fel a direkt kieséses táblát, és mindenki szeretne minél kedvezőbb helyzetből indulni. Azaz, amolyan “pontgyűjtő expedíciónak” fogható fel a hétvége. Ha összejön egy szép siker - örülünk. Ha nem - nincs semmi gond. 

A szúró fegyvernemekben egységesen a fenti trend érvényesül, a válogatottak csak csapatban indulnak. A férfi párbajtőrözők Bázelben, a nők Dijonban, a férfi tőrözők Sabadellben, a nők Mödlingben lépnek pástra. A kard kivételnek tekinthető. Itt a hölgyek Algériába nem utaznak el, a férfiak viszont a Párizs melletti Dourdanban egyéniben és csapatban is szerepelnek. 

Ami ugyanakkor nem változott: valamennyi helyszínen, hajrá, magyarok!További híreink

Aktuális

Hétvégi "dicsőséglista". Ezüstöt nyert junior női párbajtőrcsapatunk a dijoni Vk-n. A magyar kerekesszékes válogatott 2 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzéremmel zárta az egri Világkupát, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink