Elhunyt Marót Péter

jún 7, 2020 | Hírek

Autóbalesetet követően, rövid, súlyos betegség után elhunyt az olimpiai ezüstérmes, világbajnok kardozó, Marót Péter. Az MVSZ saját halottjának tekinti a nemrégiben 75 éves korábbi klasszist.

Alig másfél hete, május 27-én ünnepelte 75. születésnapját Marót Péter. Honlapunkon is megemlékeztünk róla. Elmondtuk, hogy a hetvenes évek kardvívásának korszakos egyénisége volt. Azt is leírtuk, hogy a fegyvernem vitathatatlan virtuóza volt, akkor is, ha egyéni olimpiai vagy vb-aranyat nem akasztottak a nyakába. Megemlítettük azt is, hogy életében sem állt tőle távol a kockázat vállalása, minden pillanatában megmaradt bohém, életvidám, a kardvívást szerető embernek. Megjegyeztük, hogy néhány éve sztrókot kapott, ám egyre jobban felépült, szerető társra, feleségre is lelt. 

És hozzátettük, hogy nemrégiben vétlenként szenvedett súlyos autóbalesetet, az intenzív osztályon ápolták. Őszintén hittünk és bíztunk abban, hogy ezt az ütközetet is megnyeri, és hamarosan személyesen köszönthetjük 75. születésnapján. 

Nem így történt. Vasárnap jött a szomorú hír, Marót Péter elhunyt. A magyar vívás újra gyászol, a BVSC és a Vasas korábbi klasszisát a Magyar Vívó Szövetség saját halottjának tekinti. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Spiesz Anna hetedik a junior vb-n

Ismét helyezések jutottak a magyar válogatottnak a rijádi korosztályos vb-n. Junior női kardban Spiesz Anna hetedik lett, Kovács Zsanett, illetve a férfiaknál Tóth Bertalan nyolcaddöntős volt.

A felnőttek is folytatják

Véget ért a felnőtt korosztály négyhetes versenyszünete. A hétvégén a női tőrözők Tbilisziben Vk-versenyen, a párbajtőrözők és a kardozók idehaza, válogatón szerepelnek.

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Egyesületek! A Magyar Vívó Szövetség elnöksége 2024. április 11-i elnökségi ülésén,  7/2024/3 számú határozatával elfogadta az éves rendes közgyűlés kiírására vonatkozó előterjesztést, mely szerint 2024. május 17-én, péntek 15.00 órára a Magyar...

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Élő eredmények

Közelgő események