Hír

Elnökségi közlemény

• 2020.05.13

A Magyar Vívó Szövetség írásbeli szavazással hozott döntést a klubszintű szakmai munka korlátozásának megszüntetéséről, válogatott edzések a hónap végéig nem lesznek. További információk írásunkban!

Tisztelt Egyesületek!

A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöksége írásbeli szavazás útján az alábbi döntéseket hozta:

1. Az MVSZ elnöksége elfogadta, hogy a szakmai munka korlátozására vonatkozó korábbi intézkedéseket feloldja, azzal, hogy a válogatott keretedzések 2020. május 31-ig továbbra is szünetelnek.

Magyarország Kormánya 170/2020. (IV.30.) számú Korm. rendeletében engedélyezte az ország egész területén a sportrendezvények megtartását zárt körülmények között. A rendelet értelmében lehetőség van az egyesület által szervezett amatőr, szabadidős és tömegsport célú edzéseken való részvételre is. Ennek megfelelően az egyesületi szakmai munka is elkezdődhet.

A vívóélet biztonságos újraindítását előkészítő Szakmai bizottsági ülésen megállapítást nyert, hogy amíg nincs versenynaptár, addig nehéz a sportolókat motiválni és felkészülési ütemtervet készíteni. Így egyetértés van abban, hogy a válogatotti munka, a keretedzések megkezdése nem javasolt. Egyelőre május végéig. Azt követően a vezetőedzőkkel történő folyamatos kapcsolattartás mellett, valamint a hazai és nemzetközi versenynaptár függvényében ismét megtárgyalásra kerül, hogy a válogatottak munkája mikor indulhat újra.

1. Az MVSZ elnöksége a vívósport biztonságos újraindítása érdekében megfogalmazott szabályokat mind az egyesületi tevékenység, mind a válogatott felkészülésének vonatozásában a csatolt melléklet szerint elfogadta.

Az Elnökség által elfogadott iránymutatásokat csatolt dokumentumban küldöm Önöknek. Fontos, hogy minden, az egyesületek, vagy válogatottak tevékenységében szerepet vállaló személynek kötelező egy erre a célra kialakított nyomtatványt kitölteni, melyeket szintén csatoltan küldök. Külön nyomtatvány érvényes az egyesületek részére és külön a válogatott munkájában részvevőkre.

Csatolt mellékletek:

iranymutatas1.pdf

iranymutatas_2.pdf

iranymutatas_3.pdf

További híreink

Aktuális

Újraindul a vívóélet az országban! Az egyesületek megkezdték az edzéseket, és júniustól lehetőség van a válogatott edzésekre is a Nemzeti Sportcsarnokban! Versenyeket várhatóan szeptembertől rendez majd a Magyar Vívó Szövetség! Hajrá, magyar vívás!