Hír

Elrepült az első csoport

  • 2018.07.12

Három női párbajtőrözőnk és Kovács Iván vezetőedző elrepült Kínába, a pontosan egy hét múlva kezdődő világbajnokságra. A legnagyobb magyar csoport majd vasárnap követi őket.

Budai Dorina, Kun Anna és Szabó Réka, valamint Kovács Iván vezetőedző szeda este Párizson keresztül Nankingba repült, és onnan vonatozik majd át Vuhsziba, a július 19-én kezdődő világbajnokságra. Női párbajtőrözőink - az egyéni versenyen kiemelt, és később utazó riói olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese kivételével - a kínai válogatottal közösen fejezi majd be a felkészülését a vb-re. Ezzel ők az elsők, akik elrepültek a távoli helyszínre, a magyar küldöttség több részletben követi majd a női párbajtőrözőket, a legnagyobb létszámú csoport vasárnap indul Budapestről. 

Kovács Iván, Budai Dorina, Kun Anna és Szabó Réka szelfije a Párizs-Nanking járat indulása előtt készült - jó utat, sok sikert!

Kovács Iván vezetőedzőtől az elutazás előtt kérdeztük telefonon, hogy miként alakult és alakul a fegyvernem felkészülése. “Az én kérésem volt a szövetség felé, hogy egy héttel a kezdés előtt Ázsiába érkezhessünk. Több versenyünk is volt az elmúlt években Kínában, és az átállás a hagyományos módon - azaz két nappal a viadal előtti érkezéskor - sosem sikerült. Emesének is bejött az olimpia előtt, hogy az utolsó hetet már Amerikában töltötte, most mi is így teszünk, ráadsául az utolsó napokban a nagyon erős kínaiakkal készülhetünk együtt. Egyébként minden rendben, nagyon nehéz dolgunk lesz csapatban a világbajnokságon, de képesnek tartom ezt a válogatottat akár a bravúros szereplésre is.” További híreink

Aktuális

Hétvégi összefoglaló: a női párbajtőrcsapat ötödik, Budai Dorina a hatodik helyen zárt a barcelonai Vk-n. A torinói tőr GP-n Dósa Dani legyőzte a világranglista-első brit Kruse-t, nyolcaddöntős lett. Férfi párbajtőrcsapatunk kilencedik a vancouveri Vk-n.

Eseménynaptár

X