Hír

Emese Dél-Amerikában verhetetlen

 • 2018.05.30

Olimpiai bajnoknőnk, Szász-Kovács Emese hazaérkezett a kolumbiai Caliból, ahol vasárnapról hétfőre virradóra megnyerte a női párbajtőr Grand Prix-t. Landolás utáni miniinterjú honlapunkkal.

- Gratulálunk! Pedig az indulásod is veszélyben volt, elvégre nem érkezett meg a vívófelszerelésed…

 • Azért ezeket a helyzeteket már megszoktam az évek alatt, ennek okán különösebben nem idegeskedtem. Ráadásul a másik csomagom megjött, váltó ruháim és a tisztálkodó szereim velem voltak, és a következő járattal érkezett a vívózsák is. Úgyhogy ez nem okozott problémát.

Konfettiesőben a cali GP-verseny női és férfi érmesei.

 • Tavaly is megnyerted a kolumbiai Grand Prix-t. Ez lesz a kedvenc országod?
 • Kedvenc kontinensem, ez nem is lehet kérdés. Kezdjük, ugye, Rióval és az olimpiával… Aztán valóban jöhet ez a két, legutóbbi Grand Prix-siker, de megemlíthetem azt is, hogy életem első Világkupa-versenyét Havannában nyertem. Szóval ez a környék abszolút bejön nekem.
 • Milyen volt a verseny, hogy ment a vívás?
 • Szinte mindegyik asszóm szorosan alakult, de belülről úgy éreztem, hogy valamennyit én irányítottam. A legélesebb helyzet a 32 között volt, ahol hirtelen halálban sikerült nyernem a koreai Li ellen. De valahogy akkor is úgy voltam vele, hogy nem lehet probléma. Jól ment a vívás egész nap, és ennyi év után ez a tudat legalább annyira fontos, mint hogy megnyertem a versenyt.  Emese tus utáni öröme a döntőben, az amerikai Courtney Hurley ellen.                                                                       
 • A kolumbiai helyszín azért kuriózumnak számít. Milyen volt Cali?
 • Igazából erről nem sokat tudok mondani. A Világkupák igazi villámtúrák, megérkezünk, pihenünk, vívunk, hazautazunk. A szálloda és a rendezés teljesen rendben volt - ilyenkor számunkra ez a legfontosabb. Nem volt semmmiféle probléma, veszélyhelyzet, rossz érzés, igaz, állítólag a múlthoz képest egyébként is sokat javult a közbiztonság. A  döntőre táncosok kísérték az emelt pástra olimpiai bajnoknőnket.
 • Hamarosan Európa-bajnokság, másfél hónap múlva vb. Miként alakul a felkészülésed?
 • Az újvidéki Európa-bajnokságig alig több, mint két hét maradt. Tehát ezt gyakorlatilag lendületből oldjuk majd meg, hosszabb edzőtábor nem is férne már bele, Budapesten, a megszokott helyszíneken edzünk majd. A kínai világbajnokságra viszont természetesen részletes edzéstervvel, fizikai programmal, tatai és külföldi edzátoborral készülünk.
 • A világranglista éléről, Grand Prix-győztesként várhatod a közelgő világversenyeket. Ilyenkor nem érzed kicsit azt, hogy korai a kirobbanó forma?
 • Nem, éppen ellekezőleg. A Világkupa-siker egy nagyon fontos állomás, visszaigazolja azt, hogy jó úton haladunk mesteremmel, Kulcsár Győzővel. Egészséges vagyok, egyre jobb a kondícióm, és a formám is egyre javul. Úgyhogy minden a legnagyobb rendben, jöhetnek azok a világversenyek!
 • Az öröm és a mosoly változatlan: Emese a dobogó tetején!További híreink

Aktuális

Ennél jobban nem kezdődhetett volna! Márton Anna kimagasló vívással nyerte az orleans-i, szezonnyitó női kard egyéni Világkupa-versenyt! A döntőben 15:10-re verte spanyol ellenfelét, gratulálunk Pankának és mesterének, Gárdos Gábornak!

Eseménynaptár

X