Hír

Érem nélkül a veterán vb-n

  • 2019.10.11

A távolság és a költségek okán kislétszámú és tartalékos magyar csapat vett részt a kairói veterán világbajnokságon. A pénteken záruló eseményen a mieink érem és döntős helyezés nélkül zártak.

A nemzetközi szövetség ezúttal Kairónak ítélte a veterán világbajnokság rendezési jogát. Tény, az afrikai ország egyre fontosabb szerepet kap sportágunkban. A páston férfi tőr- és férfi kardcsapatban abszolút reális eséllyel pályázik Egyiptom a tokiói kvalifikációra, és férfi párbajtőrben sem reménytelen a helyzete. Az előző szezonban férfi és női tőrben rendeztek Világkupát, a mostaniban hamarosan, novemberben, férfi kardban lesz a “piramisok árnyékában” egyéni és csapat Vk. Mitöbb, 2021-ben Kairóban rendezik majd a kadet és junior világbajnokságot. 

Ugyanakkor a veteránok esetében több európai ország amatőr sportolóit elriasztotta a nagy távolság és a magas költség. Így a magyar válogatott is kis létszámmal és tartalékosan érkezett az egy hétig tartó, és ma záruló világbajnokságra. A mieinknek ezúttal nem jutott medál, illetve döntős helyezés. A vb-n 13 ország szerzett érmet, a legeredményesebben az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Hollandia szerepelt.További híreink

Aktuális

Nagyszerű ezüstérmet nyert Korea mögött a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szatmári András összeállítású magyar kardcsapat a kairói Világkupán. Ezzel gyakorlatilag zsebben a tokiói repülőjegy!

Eseménynaptár

X

Támogatóink