Hír

Értékes helyezések az U23-as Eb-n

  • 2018.04.16

Esztergályos Patrik (férfi párbajtőr) a hatodik, Mesteri Viktória (női tőr) a nyolcadik helyen végzett a jereváni U23-as Európa-bajnokság második napi versenyein. Gratulálunk a vívóknak és mesterüknek

Mindösszesen három versenyző - illetve egyesület - vállalta az indulást a jereváni U23-as Eb második napján. Ez a szám jobb a harmadik napiénál, kedden ugyanis egyetlen magyar sem lép majd pástra…

Hétfőn viszont igen, és Esztergályos Patrik a hatodik, Mesteri Viktória a nyolcadik helyen végzett. Férfi párbajtőrben Patrik Farkas Csabához hasonlóan biztosan vette a csoportkört. A 32 között egyetlen tussal legyőzte a spanyol Barguest (14:13), majd a nyolcaddöntőben kettővel az olasz Martinit (15:13). Az éremért azonban a francia Gally jobbnak bizonyult (8:15). A másik magyar, Farkas a 32-ben búcsúzott (Jurka, 8:15).

Patriknak nem ártott meg Martini - legyőzésével jutott a 8 közé.

Női tőrben Mesteri Viki éppen csak tovább evickélt a csoportkörből, utána viszont az olasz Ricci (15:14), majd a lengyel Lachman (15:7) legyőzésével a nyolc közé jutott. A negyeddöntőben a román Maria Boldorral szemben maradt alul 13:15-re. 

Mesteri Viki a lengyel Lachmant biztosan verte a 8-ért.

Eredmények. U23-as Európa-bajnokság, Jereván.

Férfi párbajtőr egyéni, 59 induló. A csoportmérkőzéseken: Esztergályos Patrik 5 győzelem/1 vereség, Farkas Csaba 5/1 (továbbjutottak). 

A legjobb 16 közé jutásért: Esztergályos-Bargues (spanyol) 14:13, Farkas-Jurka (cseh) 8:15.

Nyolcaddöntő: Esztergályos-Martini (olasz) 15:13.

Negyeddöntő: Esztergályos-Gally (francia) 8:15.

Végeredmény: 1. Lopez-Pourtier (francia), 2. Gally (francia), 3. Bayard (francia) és Brujev (orosz), …6. Esztergályos Patrik (edző: Partali Csaba, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), …18. Farkas Csaba.


Női tőr egyéni, 35 induló. A csoportmérkőzéseken: Mesteri Viktória 2 győzelem/4 vereség (továbbjutott). 

A legjobb 16 közé jutásért: Mesteri-Ricci (olasz) 15:14.

Nyolcaddöntő: Mesteri-Lachman (lengyel) 15:7.

Negyeddöntő: Mesteri-M. Boldor (román) 13:15.

Végeredmény: 1. Sinigalia (olasz), 2. M. Boldor (román), 3. Lacheray (francia) és Bianchin (olasz), …8. Mesteri Viktória (edző: Feczer Viktor, válogatott edző: Marco Goncalves).További híreink

Aktuális

Aranyosan csillogó ezüstérmet nyert a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Nagy Dávid, Rédli András összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán! Gratulálunk a versenyzőknek és a mestereknek!

Eseménynaptár

X