Hír

Ezüstérem a végére

  • 2019.05.26

A Sao Pauló-i kerekesszékes Világkupa zárónapján ezüstérmet nyert a Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka összeállítású magyar női tőrcsapat. A válogatott megnyerte az éremtáblázatot!

 Dani Gyöngyit sérülése miatt nélkülöző magyar válogatott a negyeddöntőben Georgia ellen kezdett, és nem férhetett kétség a 45:34-es győzelemhez. A négy között jött az egyik állandó ellenfél, az orosz válogatott. Krajnyák Zsuzsi vezérlezével extrát nyújtott a csapat. Mező Bogi is hozzátette a magáét, az utolsó körben döntetlenre hozva az oroszok B kategóriás vívója elleni meccsét, Hajmási Évi és Zsuzsi pedig profi módon fejezte be a mérkőzést. A döntőben az olaszok túl nagy falatnak bizonyultak a tartalékos magyar csapat számára (34:45), ám az eredmény így is szép, le a kalappal a hölgyek előtt!

Mint ahogy az egész küldöttség előtt, hiszen a válogatott három arany-, két ezüst- és három bronzéremmel első helyen végzett a Sao pauló-i paralimpiai kvalifikációs Világ-kupa verseny éremtáblázatán! (Kína nem indult az eseményen.) Ehhez minden versenyzőnek, edzőnek és közreműködő szakembernek gratulálunk! Folytatás július elején, Varsóban.

Eredmények. Kerekesszékes olimpiai kvalifikációs Világkupa, Sao Paulo. Női tőrcsapat, 8 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Georgia 45:34. Elődöntő: Magyarország-Oroszország 45:38. Döntő: Magyarország-Olaszország 34:45. Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Magyarország (Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka, edzők: Beliczay Sándor, Feczer Viktor, Nagy József, Szirmai Benedek), 3. Oroszország.További híreink

Aktuális

Márton Anna bronzérmes a düsseldorfi Európa-bajnokságon! Az MTK 24 éves kardozója remek teljesítménnyel jutott el az elődöntőig. Gárdos Gábor tanítványa a háromszoros világbajnok ukrán Harlantól szenvedett vereséget. Gratulálunk, szép volt, Panka!

Eseménynaptár

X