Ezüst után bronz junior párbajtőrben

nov 18, 2018 | Archív

Bronzérmet szerzett a rigai junior férfi párbajtőr Világkupán az Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid összeállítású magyar válogatott. A versenyzőknek és az edzőknek gratulálunk!

Junior világbajnoki címvédő férfi párbajtőrcsapatunk bronzéremmel zárta a szezonnyitó, rigai Világkupa-versenyt. Az Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid összeállítású válogatott a nyolcaddöntőben Kazahsztánt verte meg 45:27-re. A folytatásban az erős és kellemetlen csehek következtek, ekkor Máté vezérletével sikerült a 45:38-as győzelem. 

Az elődöntőben aztán az ebben a fegyvernemben is egyre jobban fejlődő Egyesült Államok 45:34-re legyőzte a mieinket. Itt egyik magyarnak sem ment különösebben, viszont a bronzéremért Nagy Dávid remeklésével 45:35-re legyőztük Koreát, és ezzel harmadik helyen végzett a válogatott. Összességében elmondható, hogy a párbajtőrcsapat ismét nagyszerűen helytállt, a legváratlanabb eredményeket produkáló fegyvernemben is rendre stabil, magas színvonalú teljesítményt nyújtanak Andrásfi Tiborék. Gratulálunk a versenyzőknek, Eitner Kinga válogatott edzőnek, idősebb Andrásfi Tibornak és Halla Péternek!

A bronzérmes junior férfi párbajtőrcsapat: Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Bende Bence.

Eredmények. Junior férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Riga, 26 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Kazahsztán 45:27 (Andrásfi +11, Nagy +6, Koch +4, Bende -3).

Negyeddöntő: Magyarország-Csehország 45:38 (Koch +10, Nagy -1, Andrásfi -2).

Elődöntő: Magyarország-Egyesült Államok 34:45 (Andrásfi -3, Koch -4, Nagy -4).

A 3. helyért: Magyarország-Korea 45:35 (Nagy +8, Andrásfi +2, Koch 0).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Egyesült Államok, 3. Magyarország (Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid, válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: id. Andrásfi Tibor, Halla Péter).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM