Hír

Ezúttal nyolcaddöntő jutott klasszisainknak

  • 2018.05.12

A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron és az aktuális világbajnok Szatmári András egyaránt a nyolcaddöntőben búcsúzott a moszkvai férfi kard egyéni Grand Prix-n. Folytatás vasárnap a hölgyekkel.

Munkatársunk helyszíni jelentése:

Igazán nem szorul arra egyik klasszisunk sem, hogy magyarázkodjon egy nyolcaddöntős szereplés okán, elvégre Moszkvában ez most így alakult. Nem is effajták. Mégis ezúttal hadd “mentsük ki” őket annak ellenére, hogy erre még csak célzást sem tettek… Az lett volna ugyanis a csoda, ha most vívnak csúcsformában a mieink…

Szilágyi Áron nyolcaddöntőig jutott Moszkvában.

Szilágyi Áron és Szatmári András válogatott társaival elképesztően kemény moszkvai edzőtáborból “esett be” az egyébként is hihetetlenül erős Grand Prix-versenyre. Az elmúlt másfél hétben hatalmas terhelést kaptak, akár azt is állíthatnánk, hogy “beáldozták” ezt a viadalt a nyári világversenyek oltárán. Hogy ez mennyire igaz: a mieinkkel közösen edzőtáborozó orosz férfi válogatottból hazai környezetben ugyancsak senki sem jutott a legjobb nyolc közé…

Miként világbajnok csapattársa, Szatmári András is...

De lássuk miként is alakult a mieink napja a “FIE-kék” színűvé átalakított Jégpalotában. Sztárjaink mellett álló “három muskétásunk” már a 64 között búcsúzott. Legjobban talán Gémesi Csanád búcsúja fájó, aki 15:14-re kapott ki a brit Honeybone-tól. A másik két magyarnak, Decsi Tamásnak és Iliász Nikolásznak ezúttal nem volt sok esélye a román Dolniceanu, és a grúz B. Bazadze ellen (9:15, 10:15). Ezen három vereséget követően lépett először a nap folyamán pástra Áron, illetve András, és bemelegítésként 15:8-ra, illetve 15:5-re verte az amerikai Thompsont, valamint az orosz Motorint. A 32 között viszont már látszott, hogy a fej, meg a test ezúttal túlterhelt állapotban van. Szilágyi Áron 10:2-re vezetett a kínai Hszu, Szatmári András pedig 8:1-re a már említett Dolniceanu ellen. Aztán viszont mindkét asszóban 13:13 lett az eredmény… A tudás, a rutin, meg az akarat még mindkét helyzetben megoldotta a váratlanul nehézzé váló feladatot, sztárjaink 15:13-ra nyertek. 

A következő kör azonban már nem sikerült. Áron az iráni Abedinivel, Andris az amerikai Homerrel szemben maradt alul 13:15-re, illetve 11:15-re, és ezzel mindketten a nyolcaddöntőben búcsúztak. Tegyük hozzá bátran: annyi baj legyen…!

A nap krónikájához tartozik, hogy délelőtt megrendezték a női verseny selejtezőjét. Magyar részről ebben egyedül Mikulik Júlia volt érintett, mivel Márton Anna és Pusztai Liza a kiemeltek között szerepelt, a többiek pedig nem utaztak el az orosz fővárosba. Mikulik a sikeres csoportkör után 15:12-re kikapott az olasz Mormilétől, így nem csatlakozott társaihoz. Folytatás vasárnap, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kard egyéni Grand Prix, Moszkva, 163 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Thompson (amerikai) 15:8, Szatmári-Motorin (orosz) 15:5, Decsi-Dolniceanu (román) 9:15, Iliász-B. Bazadze (grúz) 10:15, Gémesi Cs.-Honeybone (brit) 14:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Szatmári-Dolniceanu (román) 15:13, Szilágyi-Hszu (kínai) 15:13.

Nyolcaddöntő: Szatmári-Homer (amerikai) 11:15, Szilágyi-Abedini (iráni) 13:15.

Végeredmény: 1. , 2. , 3. és , 9. Szilágyi Áron, 10. Szatmári András, …36. Decsi Tamás, …39. Gémesi Csanád, …46. Iliász Nikolász, …80. Gémesi Bence, …110. Galgóczy Tamás, …116. Péch Miklós és Valkai Ferenc.


Női kard egyéni Grand Prix, Moszkva, 142 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna és Pusztai Liza kiemelt, Mikulik Júlia 3 győzelem/3 vereség (továbbjutott).

A legjobb 64 közé jutásért: Mikulik-Mormile (olasz) 12:15.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Márton-Page (kanadai), Pusztai-Gette (német).További híreink

Aktuális

Bronzérmet nyert Rédli András a Buenos Aires-i férfi párbajtőr egyéni Világkupán! Gratulálunk versenyzőnknek, és mesterének, Udvarhelyi Gábornak!

Eseménynaptár

X