Hír

Felavatták a Belvárosi Vívó SE termét

  • 2018.06.12

Elkészült a Belvárosi Vívó SE terme. A Magyar Vívó Szövetség és Józsefváros önkormányzata támogatásával felújított, kétszintes létesítmény igazi színfolt a Krúdy Gyula utcában.

Újabb létesítménnyel gyarapodott a magyar vívósport. A Belváros szívében, a Krúdy Gyula utca 3. szám alatt kedd délelőtt felavatták a Belvárosi Vívó Sportegyesület termét. A vívószövetség sportágfejlesztési alapjának 65 milliós támogatásából újították fel a józsefvárosi önkormányzat tuljdonában álló ingatlant. A kétszintes, minden igényt kielégítő, modern létesítmény korábban éveken át bérlő nélkül, zárva volt - most teljesen átalakították. 

Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere, Gáborján Rita, a Belváros társelnöke és Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke vágta át a nemzeti szalagot. (Fotók: Baranyai Attila - Józsefváros újság)

A Selmeczi Tibor klubelnöknek is köszönhetően nagyon jó hangulatú rendezvényen ott volt többek között Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok, ifj. Kárpáti Rudolf, Tamás Henrietta MVSZ-főtitkár, valamint Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár, aki gyermekeivel együtt a klub aktív tagja. A terem átadását jelképező nemzeti színű szalagot Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke, Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere és Gáborján Rita társelnök vágta át. Ezt követően Selmeczi Tibor mesélte el a fiatal klub eddigi útját, és köszönte meg a saját otthonra találás lehetőségét az elnöknek és az alpolgármesternek. A rövid program végén az egyesület legidősebb és legfiatalabb versenyzője, a 79 éves Müller Ferenc, illetve a 9 esztendős Zsigmond Eszter vívott bemutatót. 

Előttem az utódom - a 79 éves Müller Ferenc és a 9 esztendős Zsigmond Eszter asszója "avatta fel" az új vívótermet.

A kétszentes, szerencsés elosztású teremben hét versenypástot építettek a legmodernebb találatjelzőkkel. Teljesen felújították a kiegészítő helyiségeket is, légkondícionált irodát, öltözőt és minikonyhát alakítottak ki a belvárosi ingatlanban. Úgyhogy keddtől: belvárosban a Belváros, sik sikert kívánunk a versenyzőknek és az edzőknek a “kis ékszerdobozhoz”!

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke tartja avató beszédét a Krúdy Gyula utcai teremben.További híreink

Aktuális

Nagyszerű siker Párizsban! A világ egyik legnagyobb versenyén, a 373 indulós férfi párbajtőr Világkupán a 21 éves Siklósi Gergely és a 19 esztendős Koch Máté egyaránt bronzérmet nyert, gratulálunk!

Eseménynaptár

X