Hír

Fiatalok felnőtt fedélzeten

  • 2017.10.01

Nagyszerű versenyeket, a fiatalok sikereit hozta a csapat Magyar Kupa első fordulója. A győzelmet férfi párbajtőrben a Vasas, nőiben a Békéscsaba, férfi tőrben az UTE, nőiben a Törekvés szerezte meg.

Elsőként rendeztünk Magyar Kupa csapatversenyt sportágunk történetében, és a debütálás nagyszerűen sikerült. Párbajtőrben rengeteg induló lépett pástra a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, talán női tőrben lehetett volna több - egyetlen vidéki csapat sem indult. Viszont a mennyiségnél is fontosabb, hogy nagyszerű, izgalmas és kifejezetten érdekes mérkőzéseket láthattunk, fiatal tehetségeink főszereplésével!

Férfi párbajtőrben a Vasas csikócsapata győzött, Halla Péter tanítványai közül a legidősebb, Buta Levente is mindössze 21 esztendős. A döntő utolsó asszójában a két válogatott, Bányai Zsombor és az Európa- és világbajnok honvédos Rédli András lépett pástra, és izgalmas végjáték után minimális különbséggel nyert a fiatalság (42:40)… Női párbajtőrben békéscsabai siker született, Galli Zsolt tanítványai az elődöntőben egyetlen tussal nyertek, majd utána simábban győztek a döntőben a BVSC ellen. A csabai csapatban három junior vívott!

Tőrben is remek meccseket láthattunk. A férfiaknál az UTE nyerte meg a Magyar Kupa első fordulóját, úgy, hogy Feczer Viktor tanítványai közül még hárman is juniorok! A nőknél a kevés induló ellenére izgalmas mérkőzéseket láthattunk. A Honvéd-UTE elődöntőben Lupkovics Dóri 30:40-ról fordított Mohamed Aidával szemben, és a döntőben 32:40-ről tette meg kis híján ugyanezt. Másodszor nem sikerült, így a Törekvés fiataljai szerezték meg a győzelmet, ugyancsak három juniorral a csapatban! A nap egyetlen kellemetlen közjátéka a törekvéses Tóth Janka térdsérülése volt, ez úton is kívánunk neki mihamarabbi gyógyulást!

Eredmények. Magyar Kupa, 1. forduló.

Férfi párbajtőrcsapat, 23 induló. Végeredmény: 1. Vasas I (Bakos Bálint, Bányai Zsombor, Buta Levente, Nagy Dávid, edző: Halla Péter), 2. Honvéd, 3. BVSC, 4. Vasas II, 5. Pécs, 6. Tata, 7. NKSE, 8. MTK. A döntőben: Vasas-Honvéd 42:40. 

Férfi tőrcsapat, 10 induló. Végeredmény: 1. UTE (Balogh Boldizsár, Mendrey Tamás, Mészáros Tamás, Nedeljkovic Mateja, edző: Feczer Viktor), 2. Honvéd I, 3. Törekvés I, 4. FTC, 5. Budakalász, 6. Honvéd II, 7. Törekvés II, 8. MTK. A döntőben: UTE-Honvéd 45:40. 

Női párbajtőrcsapat, 15 induló. Végeredmény: 1. AVA Békéscsaba (Csikai Dorottya, Dékány Kinga, Petri Renáta, Szabó Réka, edzők: Galli Zsolt, Kovács Iván), 2. BVSC I, 3. Honvéd I, 4. Diósgyőr, 5. Fless, 6. BVSC II, 7. Debrecen, 8. Vasas II. A döntőben: AVA-BVSC I 42:35. 

A Törekvés aranyérmes csapata a sérülést szenvedett Tóth Janka miatt ül közösen a dobogón, jobbulást kívánunk neki!

Női tőrcsapat, 6 induló. Végeredmény: 1. Törekvés (Hajas Nóra, Pásztor Flóra, Szalai Szonja, Tóth Janka, edzők: Szirmai Benedek, Beliczay Sándor, Mazza Lorenzo, Gátai Róbert), 2. Honvéd I, 3. UTE, 4. Honvéd II, 5. MTK, 6. FTC. A döntőben: Törekvés-Honvéd 45:43.További híreink

Aktuális

Aranyérmet nyert a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású férfi kardcsapat az újvidéki Európa-bajnokságon. Válogatottunk a döntőben Olaszországot győzte le. Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek!

Eseménynaptár

X