Hír

Film készül Fuchs Jenőről

  • 2019.07.06

Elkészült a végső kópiája a Fuchs Jenő életéről, és a magyar vívósport akkori, páratlan sikereiről szóló, 70 perces dokumentumfilmnek. Annak ellenőrzésére sportágunk vezérkarát meghívták a producerek.

Fuchs Jenő nyerte a magyar vívás első olimpiai aranyérmét, kétszeres egyéni bajnok kardozó, példáját idehaza a fegyvernemben egyedül Kárpáti Rudolf és Szilágyi Áron követte eddig. Különleges, páratlan és fordulatokban gazdag pályafutását, életét, egy 70 perces dokumentumfilmben örökítették meg. Az alkotói csapatban szerepel többek között Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. 

A végső kópia ellenőrzését a napokban tartották, és erre meghívták a magyar vívás vezetőit, nagyjait. Ott volt Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok, korábbi köztársasági elnök, továbbá Csampa Zsolt MVSZ-elnök, Tamás Henriette főtitkár és Boczkó Gábor sportigazgató, valamint az olimpiai bronzérmes párbajtőröző, Somfai Péter. A 70 perces alkotás elsősorban a vívótársadalomnak és a velencei filmfesztiválnak készült, a rövidített változatot ősszel mutatják majd be a Duna TV-n.  További híreink

Aktuális

Megszületett az első magyar érem a világbajnokságon! A kardozók negyeddöntőjében Szatmári András 15:12-re legyőzte a világranglistát vezető amerikai Dershwitzet, és bejutott az esti elődöntőbe. Nagy gratuláció, csak így tovább, Andris!

Eseménynaptár

X

Támogatóink