Hír

Fontos döntések előtt

  • 2020.08.06

Jövő kedden tartja alakuló ülését az MVSZ új elnöksége. Ám korántsem csak emiatt lesz kiemelten fontos ez a találkozó. A testületnek számos, a következő hónapokat meghatározó döntést kell hoznia.

A formális megbeszéléseken már túl van a Magyar Vívó Szövetség új elnöksége, melyet elnökként újabb négy évig az újraválasztott Csampa Zsolt vezet. Olyannyira, hogy alig húsz nappal megválasztását követően kiemelten fontos döntéseket kell hoznia az alakuló ülésén. A koronavírus okozta járvány ugyanis félbeszakította az előző szezont, elbizonytalanította és elbizonytalanítja az új, 2020/21-es évad kezdetét, illetve számos egyéb, a rendezéssel kapcsolatos problémát vet fel. Ugyanakkor valamiféleképpen el kell kezdeni a versenyévadot - amennyiben az egészségügyi helyzet azt lehetővé teszi. 

Természetesen az iroda és a szakbizottság - élén Tamás Henriette főtitkárral, Boczkó Gábor sportigazgatóval és Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitánnyal - hosszú hetek óta készíti elő az anyagokat, melyekről jövő hét keddjén dönteni kell. 

A tervek szerint napirendre kerül az esztendő hátralévő részének hazai versenynaptára, de döntések születhetnek a válogatott keretekről, a válogatási rendszerről, illetve számos egyéb, fontos kérdésről. 

Mindenesetre - ha minden jól megy -, akkor a kényszerűségből hosszúra nyúló szünet hamarosan véget ér, és az augusztusi felkészülést követően szeptembertől újra rendezhetünk idehaza vívóversenyeket! Hajrá, magyar vívás!További híreink

Aktuális

Folytatjuk a hazai versenyszezont a biztonsági intézkedések betartása mellett! A hazai versenyek az eredeti ütemterv szerint zajlanak. A nemzetközi szövetség januárra tette a hivatalos VK-viadalok megkezdését. Hajrá, magyar vívás! Vigyázzunk egymásra!

Eseménynaptár

X

Támogatóink