Hír

Fuchs Jenő, az első ember

  • 2020.05.07

“Fuchs Jenő, az első ember” címmel készült ötven perces dokumentumfilm a magyar kardvívás első, négyszeres olimpiai bajnokáról. A film vasárnap este, 21.35-kor a Duna World-ön kerül vetítésre.

A Greenscreen Production, Czinke Gyula, Fischer Gábor és az olimpiai bajnok vízilabdázó, Kiss Gergely készített dokumentumfilmet Magyarország első, összesen négyszeres olimpiai bajnok kardvívójáról, Fuchs Jenőről. Az érdekes, profi színészeket is felvonultató filmből megtudhattuk, miként lett Fuchs Jenő párbajhős ügyvédjelöltből, egyesület nélküli vívóként előbb meglepetésre (1908), majd klasszisként (1912) olimpiai bajnok. Kiderült, miként hagyta abba a versenyzést, és rejtélyes élete hogyan kötődött a budapesti tőzsdéhez, melynek hosszú éveken át volt a vezetője. Megtudtuk azt is az izgalmas, és rendkívül informatív, alapos filmből, hogy egyes híresztelésekkel ellentétben a zsidó származású Fuchs nem kapott a második világháborús német birodalomtól érdemeiért vaskeresztet… Végül az is elhangzik, hogy élete nem méltó körülmények között ért véget, de hagyjuk a további spoilerezést, a filmet a Duna World-ön vasárnap mindenki megtekintheti, és tekintse is meg, érdemes!

Előkészületek, illetve forgatás a Fuchs-filmen.

Nagyszerű történészek mellett a vívás honi nagyjai is megszólalnak az alkotásban, a filmben láthatjuk és halhatjuk többek között Pézsa Tibort, Szabó Bencét, Schmitt Pált, Kamuti Jenőt, Nagy Tímeát, Imre Gézát, Kulcsár Krisztiánt, Szász-Kovács Emesét, Szekeres Pált, Pusztai Lizát és Krajnyák Zsuzsát

A Magyar Vívó Szövetség a dokumentumfilm egyik támogatója volt. 

A film trailere: Fuchs trailer_jo.mp4További híreink

Aktuális

Újraindul a vívóélet az országban! Az egyesületek megkezdték az edzéseket, és júniustól lehetőség van a válogatott edzésekre is a Nemzeti Sportcsarnokban! Versenyeket várhatóan szeptembertől rendez majd a Magyar Vívó Szövetség! Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink