Gnám Tamara bravúros bronzérme Helsinkiben

nov 10, 2015 | Archív

Nagyszerű bronzérmet nyert a 15 esztendős Gnám Tamara a helsinki junior női párbajtőr egyéni Világkupa-versenyen. A tatabányai tehetség a 188 indulós viadalon pályafutása eddigi

Nagyszerű bronzérmet nyert a 15 esztendős Gnám Tamara a helsinki junior női párbajtőr egyéni Világkupa-versenyen. A tatabányai tehetség a 188 indulós viadalon pályafutása eddigi legszebb eredményét érte el “kiskadetként” a 20 esztendősök között. GRATULÁLUNK!

 

Kun Anna, Bohus Réka kettős és csapattársainak vívóilag is felnőtté válása, “kiöregedése” után úgy tűnt, hogy ebben a szezonban a junior korosztályban csak az építkezés lesz a feladata a magyar női párbajtőrözőknek. Csakhogy a szombati, helsinki, hatalmas mezőnyű versenyen Gnám Tamara révén nagyszerű siker született! 

 

 Gnám Tamara, a teljes joggal büszke bronzérmes, és dobogós társai.
 
A tatabányai tehetségnek már a 128 közé jutásért is vívnia kellett, ahol 6 sikeres asszó után lett bronzérmes mindössze 15 esztendősen! Legyőzte többek között az orosz Filinát és az olasz Marzanit, akik mindketten a korosztály közvetlen élmezőnyéhez tartoznak. Az elődöntőben is szoros asszóban szenvedett vereséget a későbbi aranérmestől, csak gratulálni lehet a teljesítményéhez!
 
A többi magyar induló sem vallott szégyent, olyannyira, hogy a csoportküzdelmekből valamennyien továbbjutottak, ami mindig reálisan jelzi a nemzet erejét. A helsinki Vk-hétvége vasárnap a csapatversennyel folytatódik.
 
 Egy okkal boldog társaság, jó őket így látni! 
 
Junior női párbajtőr egyéni Világkupa-verseny, Helsinki, 188 induló. A csoportmérkőzéseken:Pleész Hanna 5/1, Petri Renáta 4/1, Szőke Sára 4/1, Csoknyai Lilla 4/2, Nagy Kinga 3/3, Ladányi Nelli 3/3, Borsody Emma 3/3, Gnám Tamara 2/3, Csonka Valéria 2/4 (valamennyien továbbjutottak).
A legjobb 128 közé jutásért: Gnám-Targamaa (észt) 15:12, Csonka-Hanschke (német) 11:15.
A legjobb 64 közé jutásért: Szőke-Josimura (japán) 15:14, Gnám-Filina (orosz) 15:14,  Borsody-Cazals (francia) 15:8, Ladányi-Moreira-Brown (amerikai) 15:12, Petri-Pilipcsuk (fehérorosz) 15:11, Pleész-Murakami (japán) 8:9, Nagy-Fedoruk (észt) 14:15, Csoknyai-Lubczynski (kanadai) 13:15.
A legjobb 32 közé jutásért: Gnám-Gao (kanadai) 15:10, Szőke-Riedmüller (német) 15:14, Borsody-Marzani (olasz) 12:15, Ladányi-Martensson (svéd) 12:15, Petri-Louis Marie (francia) 8:15.
A legjobb 16 közé jutásért: Gnám-Lubczynski (kanadai) 15:11, Szőke-Elmer (osztrák) 12:15.
Nyolcaddöntő: Gnám-Elmer (osztrák) 15:14.
Negyeddöntő: Gnám-Marzani (olasz) 15:13.
Elődöntő: Gnám-Vierheller (amerikai) 13:15.
Végeredmény: 1. Vierheller (amerikai), 2. Ohotnyikova (orosz), 3. Gnám Tanara (edző: Partali Csaba, válogatott edző: Plásztán Attila) és De Marchi (olasz), …23. Szőke Sára, …41. Petri Renáta, …55. Borsody Emma, …58. Ladányi Nelli, …74. Pleész Hanna, …84. Csoknyai Lilla, …101. Nagy Kinga, …137. Csonka Valéria. 
BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM