Hír

Három kerekesszékes arany Pisábóll

  • 2018.03.12

Pisában rendezték a hétvégén a kerekesszékes Világkupa-sorozat újabb állomását, a magyar csapat 3 arany-, 1-1 ezüst- és bronzéremmel zárta a versenyt, gratulálunk a vívóknak és a mestereknek.

Az olaszországi Vk-n nem volt teljes a magyar csapat, Dani Gyöngyi betegsége miatt nem utazott, így a női tőrcsapat be sem nevezett a versenyre. Világbajnokainknak az első napon helyezések jutottak: Osváth Richárd 5. lett kard egyéniben, Krajnyák Zsuzsi 6. párbajtőrben. Tarjányi István ugyanakkor biztató vívással szerzett 5. helyet férfi kard B-ben, Veres Amarilla pedig döntőt vívott női párbajtőrben és megszerezte szezonbeli második ezüstérmét ebben a fegyvernemben!

Krajnyák Zsuzsi újabb Vk-aranyat nyert tőrben.

Másnap két aranyérmet, egy negyedik, egy ötödik és egy hetedik helyet gyűjtött be a küldöttség. Világbajnokaink ezúttal is egyértelművé tették, hogy uralják a tőr fegyvernemet, Osváth Ricsi után Krajnyák Zsuzsi is legyőzhetetlen volt!

Osváth Ricsi ugyancsak tőrben örülhetett aranyéremnek.

Hajmási Évi ötödik, a kardcsapat a negyedik helyen végzett, Tarjányi István pedig ismét a nyolcas döntőbe került, ami szintén biztató a későbbi olimpiai kvalifikációt tekintve.

Hajmási Évi kardban először nyert Vk-verenyt.

Nem maradt aranyérem nélkül a zárónapon sem a csapat, Hajmási Éva fegyelmezett vívással első alkalommal nyert Világ-kupa versenyt kardban! Veres Amarilla harmadik helye is dicséretes, csak honfitársnőjétől szenvedett vereséget.
További híreink

Aktuális

Kreiss Fanni a hetedik helyen végzett az újvidéki Európa-bajnokság női tőr egyéni versenyében. Neki és mester-édesapjának, Kreiss Gábornak egyaránt gratulálunk!

Eseménynaptár

X