Hír

Három magyar folytathatja Párizsban és Havannában

  • 2018.01.19

A férfi tőrözők párizsi Vk-versenyén Dósa Dani, a női párbajtőrözők havannai Vk-viadalán Budai Dorina és Várnai Vivien jutott a legjobb 64 közé. Folytatás szombaton, hajrá, magyarok!

Kétszázötvenen léptek pástra a legnagyobb hagyományú férfi tőr Világkupa-versenyen, melyet a párizsi Coubertin-csarnokban rendeznek. A nagy mezőnyben hat magyar lépett pástra, és a csoportkörből egy kivétellel valamennyien továbbjutottak. A főtáblára kerülésért már-már “férfi párbajtőrözői magasságok” kelettek, azaz akadt, akinek három meccset kellett nyernie a 64-be jutásért. Erre a mieink közül reális esélye egyedül Dósa Daninak volt, ő élt is ezzel a lehetőséggel. Eredményes csoportköre után neki “csak” két asszót kellett hoznia, előbb a német Kahlt (15:10), majd a francia Savint (15:14) verte, és ezzel a főtáblára került.  

Dósa Daninak (jobbra) sikerült a továbbjutás, Bellovicz Gábronak nem.

Havannából a tájékoztatás éppen olyan, mint amelyet Kubából el lehetett volna képzelni - húsz esztendővel ezelőtt. A XXI. században azonban egyszerűen érthetetlen, és egyben a nemzetközi szövetség részéről is megmagyarázhatatlan, hogy semmiféle hivatalosnak mondható tájékoztatás nem érkezett a “rejtélyes szigetről”. Így aztán Kovács Iván vezetőedző és a segítőkész olimpiai bajnok, a versenyt kihagyó Szász-Kovács Emese révén jutottunk minimális információhoz a női párbajtőr Vk-ról… A lényeg: a négy magyar induló közül Budai Dorina és Várnai Vivien jutott a legjobb 64 közé. Kun Anna a direkt kieséses szakaszban, Gnám Tamara a  csoportmeccseket követően búcsúzott.

Képünk azért van Havannából: itt éppen Várnai Vivi küzd egy kubai hölggyel...

Folytatás szombaton, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Párizs, 250 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 5 győzelem/1 vereség, Mátyás Bálint 3/3, Kiss Dániel 3/3, Mészáros Tamás 3/3, Frűhauf Benjámin 2/4 (továbbjutottak), Bellovicz Gábor 0/6 (kiesett).

A legjobb 160 közé jutásért: Mátyás-Minott (brit) 15:4, Kiss-Poscharnig (osztrák) 9:15, Frűhauf-Ito (japán) 7:15, Mészáros-Csevan (fehérorosz) 8:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Dósa-Kahl (német) 15:10, Mátyás-Sido (francia) 7:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Dósa-Savin (francia) 15:14.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Si (kínai). 


Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Havanna, 145 induló. A csoportmérkőzéseken: Kun Anna 4 győzelem/2 vereség, Budai Dorina 3/3, Várnai Vivien 3/3 (továbbjutottak), Gnám Tamara (kiesett).

A legjobb 64 közé jutásért: Budai-C. Hurley (amerikai), Várnai-, Kun-Vitalis (francia) 14:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Budai-Rembi (francia), Várnai-Kang (koreai).
További híreink

Aktuális

A pünkösdi hétvége legjobb eredménye a férfi kardcsapathoz köthető. A Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Gémesi Csanád, Szatmári András összeállítású válogatott negyedik lett a madridi Vilgkupán. Gratulálunk!

Eseménynaptár

X