Három magyar kardozó a 64-ben

nov 15, 2019 | Hírek

Magyar szempontból közepesen kezdődött a kairói szezonnyitó férfi kard Világkupa. A pénteki selejtezőnap után a kiemelt Szatmári András mellé Gémesi Csanád és Kossuth Bálint jutott a legjobb 64 közé.

Harmadikként a férfi kardozók kezdték meg 2019/20-as Világkupa-szezonjukat, méghozzá Egyiptom fővárosában, Kairóban. Miként arról beharangozónkban beszámoltunk, Szilágyi Áron ezt a versenyt még kihagyja, viszont kilenc magyar kardozó megméreti magát. 

A budapesti kétszeres világbajnoki ezüstérmes, Szatmári András kiemeltként nem lépett pástra a pénteki selejtezőnapon. Csapattársa, Gémesi Csanád pedig gyorsan követte jó példáját, magabiztos, veretlen csoportkört produkálva, további folytatás nélkül került a legjobb 64 közé. Az első kört egyetlen magyar nem “élte túl”, Péch Miklós esett ki az első körben. 

Két további akadályt kellett leküzdenie a direkt kieséses folytatásban annak, aki a főtáblán megmaradó, további 32 hely valamelyikére pályázott. Ez magyar részről egyedül Kossuth Bálintnak sikerült, aki először Galgóczy Tamást 15:14-re, majd a grúz Kakauridzét nagyon biztosan, 15:5-re verte. Az utolsó állomásnál bukott el Decsi Tamás, Iliász Nikolász és Puy Sebestyén. Ők első asszójukban kivétel nélkül kellemetlen ellenfeleket győztek le, sorban a török Yildirimet (15:10), a kanadai Polossifakist (15:14), illetve az olasz D’Armientót (15:8). Utána viszont kikaptak a spanyol Bravótól (10:15), a román Teodosiutól (13:15), illetve a kínai Jantól (9:15). Nem esett még szó Kovács Istvánról, ő a 96-ért szenvedett 15:5-ös vereséget az ukrán Jagodkától. 

Így szombaton három magyar kardozó folytathatja a főtáblán, vasárnap pedig következhet az olimpiai kvalifikációs csapatverseny. Hajrá, magyarok!  

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa, Kairó, 194. induló. A csoportmérkőzéseken: Szatmári András kiemelt, Gémesi Csanád 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott),  Iliász Nikolász 4/2, Kossuth Bálint 4/2, Kovács István 3/3, Puy Sebestyén 2/3, Decsi Tamás 2/4, Galgóczy Tamás 2/4 (továbbjutottak), Péch Miklós 1/4 (kiesett). 

A legjobb 96 közé jutásért: Decsi-Yildirim (török) 15:10, Iliász-Polossifakis (kanadai) 15:14, Kossuth-Galgóczy 15:14, Puy-D’Armiento (olasz) 15:8, Kovács-Jagodka (ukrán) 5:15. 

A legjobb 64 közé jutásért: Kossuth-Kakauridze (grúz) 15:5, Decsi-Bravo (spanyol) 10:15, Iliász-Teodosiu (román) 13:15, Puy-Jan (kínai) 9:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szatmári-Neri (olasz), Gémesi-Kossuth.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Eitner Kinga kitüntetése

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Ezúttal negyedik hely jött össze

A közönséget mindenki dicsérte. Remek hangulatban, de ezúttal negyedik hellyel zárt a magyar férfi kardválogott a budapesti Világkupán, a BOK Csarnokban.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM