Hatodik hellyel, és öt éremmel zártunk

nov 17, 2019 | Hírek

Az amszterdami kerekesszékes olimpiai kvalifikációs Világ-kupa utolsó napján a magyar női párbajtőrcsapat (Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna) hatodik lett.

Veres Amarilla sajnálatos kézsérülése miatt Hajmási Éva, a kard egyéni ezüst- és a tőr bronzérme után vállalta a beugró szerepét a számára idegen fegyvernemben. Szépen helytállt itt is, kis híja volt, hogy ebben az alkalmi összeállításban éremért vívjon a válogatott! Az Egyesült Államok elleni bemelegítés után Ukrajnával találkoztunk a negyeddöntőben, 23:30-nál már-már letettünk az érmes reményekről. Ám Dani Gyöngyi és Hajmási Évi 10-5-re, majd 7-4-re nyert, majd következett a végjáték Krajnyák Zsuzsi és az ukránok legjobbja, Jevgenyina Breus között. Egyetlen találat döntött, az ellenfél javára – 44:45. A helyosztókon a lányok nagyszerű teljesítménnyel legyőzték a lengyeleket, majd a sérülések elkerülése végett feladtuk az amúgy sem túl sok eséllyel kecsegtető mérkőzést az ötödik helyért.

A magyar csapat összességében egy arany-, három ezüst-, és egy bronzéremmel zárta a viadalt, amivel a negyedik helyet szereztük meg az éremtáblázaton, gratulálunk!

Eredmények. Kerekesszékes olimpiai kvalifikációs Világkupa, Amszterdam. Női párbajtőrcsapat, 12 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:28.

Negyeddöntő: Magyarország-Ukrajna 44:45.

Az 5-8. helyért: Magyarország-Lengyelorszag 45:39.

Az 5. helyért: Magyarország-Hongkong, sérülés miatt Magyarország visszalépett.

Végeredmény: 1. Kína, 2. Oroszország, 3. Ukrajna, …6. Magyarország (Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Eitner Kinga kitüntetése

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Ezúttal negyedik hely jött össze

A közönséget mindenki dicsérte. Remek hangulatban, de ezúttal negyedik hellyel zárt a magyar férfi kardválogott a budapesti Világkupán, a BOK Csarnokban.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM