Hír

Helyezések a zárónapra

  • 2018.07.09

A varsói kerekesszékes Világkupa zárónapján a női párbajtőrcsapat a negyedik, a férfi tőrcsapat a hetedik helyen végzett. A küldöttség egy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel fejezte be a Vk-t.

A férfi tőr és a női párbajtőr csapatversenyek során ezúttal helyezések jutottak válogatottjainknak. Ennek oka elsősorban Dani Gyöngyi sérülése volt, aki sajnálatos izomszakadást szenvedett az ukránok elleni negyeddöntőben, majd végigküzdötte a mérkőzést, melyet végül megnyertünk, de a folytatásnak a súlyosabb sérülés elkerülése érdekében már nem vághatott neki a válogatott. A szabály szerint legalább egy B kategóriás vívónak mindig vívnia kell a csapatban, de ilyen cserénk, sajnos, nem volt, a visszalépés után így a negyedik helyet szerezte meg a csapat. Remélhetőleg Gyöngyi sérülése gyorsan meggyógyul és akkor a világranglista vezetőjéhez méltó eredményeket tud újra felmutatni a női párbajtőr válogatott.

A férfi tőrcsapatok versenyében Osváth Richárd (képünkön) vezérletével nagyott küzdött a magyar válogatott, Ricsi a levívott négy mérkőzésen nagyszerű, +55 tusos találataránnyal zárt, igazi vezéregyénisége volt csapatának, amely végül a hetedik helyen zárt.

A magyar küldöttség egy arany- (Osváth Richárd, tőr), egy ezüst- (Hajmási Éva, kard) és két bronzéremmel (Krajnyák Zsuzsanna, tőr és párbajtőr) zárta a varsói Világkupát. 

Eredmények. Kerekesszékes Világkupa, Varsó.

Férfi tőrcsapat, 15 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 45:42 (Gergely -9, Zsolnai -7, Osváth +19)

Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 38:45 (Gergely -12, Zsolnai -6, Osváth +11)

5-8. helyért: Magyarország-Kina 34:45 (Gergely -13, Zsolnai -12, Osváth +14)

7. helyért: Magyarország-Brazília 45:41 (Gergely -7, Zsolnai 0, Osváth +11)

Végeredmény: 1. Lengyelország, …7. Magyarország (Gergely István, Osváth Richárd, Zsolnai Sándor).


Női párbajtőrcsapat, 9 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Ukrajna 45:32 (Dani -13 Krajnyák +14, Veres +12).

Magyarország a további mérkőzésekről visszalépett.

Végeredmény: 1. Oroszország, …4. Magyarország (Dani Gyöngyi, Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla).További híreink

Aktuális

Hétvégi összefoglaló: a női párbajtőrcsapat ötödik, Budai Dorina a hatodik helyen zárt a barcelonai Vk-n. A torinói tőr GP-n Dósa Dani legyőzte a világranglista-első brit Kruse-t, nyolcaddöntős lett. Férfi párbajtőrcsapatunk kilencedik a vancouveri Vk-n.

Eseménynaptár

X