Hír

Hölgyek jeles, urak egyes

  • 2017.11.10

Valamennyi, szám szerint négy magyar női párbajtőröző került fel a szucsoui Világkupa 64-es főtáblájára. Ugyanez Tokióban, férfi tőrben egyedül Dósa Dánielnek sikerült. Folytatás szombaton.

Ázsiában két, rendkívül erős mezőnyű Világkupát rendeznek ezen a hétvégén női párbajtőrben, illetve férfi tőrben. A kínai Szucsouban előbbiek mezőnyét természetesen erősítette riói olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese is, aki kiemeltként nem lépett pástra. Három csapattársa ugyancsak csatlakozott hozzá, valamennyi magyar sikerrel vette a seletjezőnapot. Várnai Vivien már a csoportkörből továbbjutott a főtáblára, míg Szabó Rékának, valamint Budai Dorinának túlóráznia kellett. Dorina egy könnyű siker után (iráni Bakhti, 15:9) jutott a 96-ba, ahol mindkét magyar egy tussal nyert! Réka 14:13-ra verte az ukrán Brovkót, Dorina 10:9-re a koreai Limet. Csak így tovább, szombaton!

Szabó Réka izgalmas asszó után jutott Kínában a Világkupa főtáblájára.

Még keletebbre, Tokióban a férfi tőrözők léptek pástra. Nem történt földcsuszamlás, ezúttal is egy magyar jutott a 64 közé, és ezúttal is Dósa Dániel. Legeredményesebb tőrözőnknek a csoportkör után egy asszót kellett vívnia, az orosz Trofimov legyőzése nem jelentett gondot (15:7). Németh András a 96-ba jutásért, Frűhauf Benjámin a csoportkör után búcsúzott. 

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Tokió, 177 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 5/1, Németh András 3/3 (továbbjutottak), Frűhauf Benjámin 2/4 (kiesett). 

A legjobb 96 közé jutásért: Németh-Gottschalk (japán) 14:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Dósa-Trofimov (orosz) 15:9.

Szombaton a legjobb 32 között: Dósa-Auclin (francia)


Női párbajtőr egyéni Világkupa, Szucsou, 163 induló. A csoportmérkőzéseken: Szász-Kovács Emese kiemelt, Várnai Vivien 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Budai Dorina 4/2, Szabó Réka 4/2 (továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Budai-Bakhti (iráni) 15:9.

A legjobb 64 közé jutásért: Szabó-Brovko (ukrán) 14:13, Budai-Lim (koreai) 10:9.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szász-Kovács-Jang (kínai), Várnai-Möllhausen (brazil), Budai-K. Holmes (amerikai), Szabó-Popescu (román).További híreink

Aktuális

Kreiss Fanni a hetedik helyen végzett az újvidéki Európa-bajnokság női tőr egyéni versenyében. Neki és mester-édesapjának, Kreiss Gábornak egyaránt gratulálunk!

Eseménynaptár

X