Hír

Idehaza sem lesz verseny egy hónapig

  • 2020.03.12

A csütörtöki elnökségi ülés legfontosabb témája a koronavírus kapcsán kialakult helyzet volt. A testület döntése alapján 30 napig nem lesz verseny, és két hétig a válogatott edzések is szünetelnek.

A Magyar Vívó Szövetség csütörtök délutáni elnökségi ülésének a legfontosabb témája természetesen az új koronavírus kapcsán kialakult helyzet volt. Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke elsőként ismertette a közelmúlt során történteket sportágunkban. Ezt követően a testület megállapodott arról, hogy mivel versenyeink résztvevőinek döntő többsége meghaladja a száz főt (az indulók, a versenybírók és a rendezők összlétszáma), ezért a kormányrendelet eleve tiltja ennek megrendezését. 

Így a testület arról határozott, hogy a következő harminc napra kiírt, valamennyi rendezvényét törli vagy elhalasztja, illetve ugyancsak későbbi időpontban rendezi meg az országos diákolimpiát. 

Az elnökségi ülésen ugyancsak jelen lévő Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitánnyal egyeztetve az a döntés is megszületett, hogy a következő két hétben szünetelnek a válogatott edzések. Csampa Zsolt felhívta a figyelmet arra is, hogy az egyesületek ugyancsak gondolják át a közeljövőben tervezett klubprogramokat. 

Természetesen további pontokban is döntés született, többek között az Utánpótlás Edző Program 2020-as személyi összetételéről, és a 2020-as Héraklész Program elfogadásáról.További híreink

Aktuális

Bizonytalan ideig nem rendezünk vívóversenyeket idehaza. Minden ezzel kapcsolatos változásról honlapunk azonnal beszámol. Vigyázzunk egymásra, és maradjunk otthon!

Eseménynaptár

X

Támogatóink