Irány Verona! – Pásztor Flóra nélkül

márc 29, 2018 | Archív

Megtartotta kiutazó értekezletét a magyar küldöttség a veronai kadet és junior vb előtt. A sikeres Eb után ismét akadnak esélyeseink, a rossz hír - Pásztor Flóra sérülés miatt nem indulhat a versenyen

A gratulációval kezdte Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke a csütörtök délutáni kiutazó értekezleten a mondanivalóját. A sikeres, 4 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzérmet hozó szocsi korosztályos Európa-bajnokság főszereplőit köszöntötte Csampa Zsolt, de a rövid bevezetés után már csak a soron következő feladatról esett szó. Ami a korosztály számára az igazi záróvizsga lesz – elvégre a kadet és junior világbajnokságot rendezik április 1. és 9. között Rómeó és Júlia városában, azaz Veronában. Az elvárások természetesen nem mérhetőek a már említett, szocsi szerepléshez. Egyrészt azért, mert ma már legalább három földrészessé nőtte ki magát sportágunk, az öreg kontinens mellett Amerika és Ázsia is igen jelentős erőt képvisel. Másrészt a vb-n a kadet korosztályban nem rendeznek csapatversenyt, márpedig ebből a “műfajból” 2 aranyat és 1 ezüstöt hoztunk haza Oroszországból…

A magyar csapat összeállítását korábban közöltük, ehhez képest egy újabb, kényszerű változás történt, ami igen érzékenyen érintette a női tőr szakágat. Pásztor Flóra, a vb- és Eb-bronzérmes junior csapat legmagasabban rangsorolt tagja a hétvégi U23-as európai körversenyen megsérült, szerdán már meg is műtötték a térdét, természetesen nem tarthat a küldöttséggel. Nélküle, no meg a még a szezon elején ugyancsak súlyos sérülést szenvedő, másik törekvéses csapattárs, Tóth Janka nélkül mások az elvárások a világranglistát vezető csapattal szemben. Ennyit a rossz hírekről – reméljük, a további sérülések elkerülik a küldöttséget, és Veronából a sikerekről számolhatunk majd be. 

Az eseményről honlapunk napi helyszíni tudósítással jelentkezik majd, és természetesen a livestream is elérhető lesz honlapunkon keresztül. A lebonyolítással, illetve egyéb érdekességekkel holnap és holnapután jelentkezünk, már a helyszínről.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM