Hír

"Kész? Rajt!" - Gyermek ob-k, élő közvetítéssel

  • 2020.09.11

Megrendezi első versenyét a koronavírus utáni szünetet követően a szövetség. A biztonsági intézkedések megtörténtek, a kard és a tőr gyermek országos bajnoksággal rajtol a szezon. Hajrá, magyar vívás!

Több mint fél évvel ezelőtt, egy szürke, március eleji hétvégén rendezte meg legutóbbi versenyét a Magyar Vívó Szövetség. A párbajtőr WestEnd Grand Prix-n, már nem csak az időjárás volt borús, hanem a hangulat is. A kitörő koronavírus-járvány miatt hazánkban akkoriban először, zárt kapuk mellett rendeztük meg a rangos versenyt. 

Azóta komoly vívóversenyt nem rendeztek, sem hazánkban, sem az egész világon… 

De a történet ezen része természetesen jól ismert, és most örüljünk, nagyon örüljünk annak, hogy szigorú biztonsági előírások mellett, de újra vívóversenyek lesznek Magyarországon. 

“Szeptemberben rendezzük meg a gyermek, újonc és serdülő országos bajnokságokat, októberben pedig megkezdődik idehaza a 2020/21-es szezon, legalábbis ezek a terveink” - kezdte Boczkó Gábor, a Magyar Vívó Szövetség sportigazgatója. A korábbi világklasszis párbajtőröző honlapunknak elmondta, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság továbbra is határozottan kiáll a tokiói játékok jövő nyári megrendezése mellett, és ennek megfelelően készül a magyar vívósport is. Természetesen a szeptemberi versenyek ugyanakkor még nem erről szólnak…

Boczkó Gábor a hét végén a gyermek ob-n ellenőrzi a biztonsági intézkedések betartását.

“A legfontosabb a biztonság, és ennek megfelelően szigorú feltételrendszert alakítottunk ki, melynek alapjául a nemzetközi szövetség ajánlásai szolgáltak. Lehet, hogy így kicsivel tovább tart majd a verseny, de most nem ez számít” - folytatta Boczkó Gábor. A versenyek zárt kapusak lesznek, csak a vívók, az érintett edzők, versenybírók és rendezők tartózkodhatnak a helyszínen. A maszk viselése az éppen asszózó sportolók kivételével mindenkinek kötelező, fertőtlenítő természetesen rendelkezésre áll a helyszínen. Szombaton és vasárnap az UTE, és a hódmezővásárhelyi Csomorkány termében debütál az új rendszer. Előbbiben a kard, utóbbiban a tőr gyermek országos egyéni és csapatversenyt rendezik. 

“Az érdeklődő szülőket ezúttal arra kérjük, hogy csak a vívóteremig kísérjék el gyermeküket. A minél jobb tájékoztatás érdekében mindent megteszünk majd. Honlapunkon keresztül élőben lehet követni az eredményeket, és létrehoztunk mindkét helyszínen live stream szolgáltatást is. Azaz a verseny legfontosabb eseményeit végig lehet majd otthonról, vagy bárhonnan nézni.” - fejezte be nyilatkozatát a sportigazgató.  
További híreink

Aktuális

Megkezdtük versenyszezonunkat! A sikeres debütálás után a párbajtőrözők utánpótlásának balatoni országos bajnoksága következik. Októbertől pedig reményeink szerint beindul a 2020/21-es vívószezon. Hajrá, magyar vívás!

Eseménynaptár

X

Támogatóink