Kerekes kardérmek a nyitónapon

dec 13, 2018 | Archív

Jól kezdett a magyar küldöttség a kerekesszékes olimpiai kvalifikációs VK-sorozat japán állomásán, Kiotóban. A kardvívó számokban Hajmási Éva és Osváth Richárd ezüst-, Mező Boglárka bronzérmet nyert!

Férfi kard A kategóriában Osváth Richárd a világranglista vezetőjeként szerepelt, és a világbajnoki címvédő orosz Saburovot is fölényesen győzte le a döntőig vezető útján. Ott kínai ellenféltől szenvedett vereséget. Ricsi teljesítménye így is nagyszerű, rendre ott van a végelszámolásnál a dobogón!

Érmes kardozóink: Mező Boglárka, Osváth Richárd és Hajmási Éva. 

Női kard A kategóriában Hajmási Éva hasonló magabiztossággal hozta mérkőzéseit, nemes bosszút állt a Veres Amarillát a negyeddöntőben kiejtő kínai Vangon is, csak a döntőben nem bírt a favorit ukrán vetélytársával, így szerzett egy fényesen csillogó ezüstérmet. Amarilla ötödik helyezése szintén bizakodásra ad okot a kvalifikációt illetően, két verseny után jól állnak lányaink a pontversenyben.

Hozzájuk csatlakozhat Mező Boglárka, aki B kategóriában az Európa-bajnoki ezüstje mellé gyűjtött be egy újabb medált. Erdei Péter harmadik tanítványa sem akart lemaradni a fentebb említett kettő mögött, végül egy értékes bronzérmet kapott a nyakába. Az elődöntőben sem vallott szégyent, a georgiai Kecurijani leiskolázta az egész mezőnyt, Bogi tudta a legjobban megszorítani. Tarjányi István a kard B kategóriában elért, amúgy kiváló hatodik helyezése volt a leggyengébb eredmény a nyitónapon, ez dicséri tán leginkább vívóinkat.

A versenyzőknek és mestereknek, Bódy Istvánnak, Erdei Péternek és Pákey Bélának gratulálunk! Pénteken a női tőr A (Hajmási, Krajnyák), női tőr B (Mező) és férfi párbajtőr B kategóriában (Tarjányi) lesznek érdekeltek  a magyarok Kiotóban. 

Eredmények. Kerekesszékes olimpiai kvalifikációs Világkupa-verseny, Kioto. 

Férfi kard egyéni A kategória, 41 induló. Negyeddöntő: Osváth-Saburov (orosz) 15:12. Elődöntő: Osváth-Dronov (orosz) 15:8. Döntő: Osváth-Tian (kínai) 13:15.

Végeredmény: 1. Tian (kínai), 2. Osváth Richárd (edző: Erdei Péter), 3. Dronov (orosz) és Giordan (olasz).

Férfi kard egyéni B kategória, 25 induló. Negyeddöntő: Tarjányi-Kurzin (orosz) 9:15.

Végeredmény: 1. Pluta (lengyel), 2. Feng (kínai), 3. Kamalov és Kurzin (mindkettő orosz), …6. Tarjányi István (edző: Pákey Béla)

Női kard egyéni A kategória, 28 induló. Negyeddöntő: Hajmási-Drozd (lengyel) 15:10,

Veres-Vang (kínai) 12:15. Elődöntő: Hajmási-Vang 15:14. Döntő: Hajmási-Breus (ukrán) 8:15.

Végeredmény: 1. Breus (ukrán), 2. Hajmási Éva (edző: Erdei Péter), 3. Vang (kínai) és Morkvics (ukrán), 5. Veres Amarilla (edző: Bódy István).

Női kard egyéni B kategória, 19 induló. Negyeddöntő: Mező-Poznyak (ukrán)15:12. Elődöntő: Mező-Kecurijani (georgiai) 9:15.

Végeredmény: 1. Kecurijani (georgiai), 2. Fedota (ukrán), 3. Mező Boglárka (edző: Erdei Péter) és Jana (thaiföldi).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM