Hír

Kezdetnek bronz!

  • 2017.11.05

Bronzérmet nyert az idénnyitó, algíri férfi kardcsapat Világkupán a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású magyar válogatott. Gratulálunk a vívóknak és az edzőknek!

A legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmet nyerő magyar férfi kardválogatott bronzéremmel kezdte a 2017/18-as Világkupa-sorozatot. Ami - mint minden érmes helyezés! - nagyon szép sikernek tekinthető, még ha nem is fogadták kitörő örömmel Szilágyi Áronék… Pedig a kardmezőny rendkívül kiegyensúlyozott, ezúttal például nem jutottak négy közé a világbajnok koreaiak és az oroszok… Mi viszont igen! A Nagy-Britannia elleni 45:30-as bemelegítés után a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású csapat a negyeddöntőben az amerikaiakkal találkozott. Benne a tegnapi egyéni aranyérmes Derswitz-cel és a riói ezüstérmes Homerral. A tengerentúliaiaknak esélyt sem hagytak a mieink, Csanád sokadszor bizonyította be, hogy méltó harmadik tagja a válogatottnak, a vége 45:36 lett. Áron (balra) fejezte be az Irán elleni bronzderbit.

Az elődöntőben az egyik ősi rivális, a nagyon kellemetlen olasz csapat következett, és az itáliaiak a meccs második felében esélyt sem hagytak az ezúttal vezéregyéniség nélküli triónknak. Az igazi dicséret - a negyeddöntő mellett - a bronzmeccsért járt a mieinknek, amikor nagyot küzdve, de behúzták egy 45:44-gyel a meccset Szilágyiék, és ezzel bronzérmet nyert válogatottunk. 

Bronzérmeseink: Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád és Szatmári András. Gratulálunk nekik és a mestereknek!

Ami szép eredménynek, sikeres Vk-rajtnak tekinthető, ugyanakkor “benne van a pakliban” egyéniben és csapatban is a még jobb folytatás - majd négy hét múlva, Győrben, a Gerevich-Kovács-Kárpáti Világkupán!

Eredmények. Férfi kardcsapat Világkupa, Algír, 18 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:30 (Szilágyi +11, Gémesi +4, Szatmári 0).

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:36 (Gémesi +7, Szatmári +3, Szilágyi -1).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 34:45 (Szilágyi 0, Szatmári -3, Gémesi -8).

A 3. helyért: Magyarország-Irán 45:44 (Szilágyi +3, Decsi +1, Szatmári -3).

Végeredmény: 1. Németország, 2.Olaszország , 3. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron, válogatott edző: Decsi András, edzők: Decsi András, Decsi István, Gárdos Gábor, Navarrete József).További híreink

Aktuális

Szatmári András a hatodik, Szilágyi Áron a hetedik helyen végzett a vuhszi világbajnokság férfi kard egyéni versenyében. Vívóinknak, és a mestereknek, Gárdos Gábornak, illetve Decsi Andrásnak gratulálunk!

Szász-Kovács Emese a hatodik helyen végzett a vuhszi világbajnokságon, miután a negyeddöntőben egy tussal kikapott a svájci Staehlitől. Gratulálunk neki, és mesterének, Kulcsár Győzőnek!

Eseménynaptár

X