Hír

Kezdődik a kerekesszékes vb

  • 2017.11.06

Rómában rendezik keddtől a hét végéig a kerekesszékes világbajnokságot. Tizenkét vívónk 16 versenyszámban indul, többen is érmes esélyekkel. A verseny honlapunkon követhető, hajrá, magyarok!

Legjobb kerekesszékes vívóink az év legfontosabb versenyére, a római világbajnokságra készülnek. A kedden kezdődő viadalon 12 tagú küldöttség vesz részt, 16 versenyszámban. A sportág szokásainak és a jövő ősszel kezdődő tokiói paralimpiai kvalifikációs szabályoknak megfelelően, szinte mindenki két fegyvernemben indul majd. Érmeket egyéniben elsősorban a Rióban dobogós Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva és Osváth Richárd, valamint Veres Amarilla nyerhet, hozzájuk csatlakozhat a szépen fejlődő Tarjányi István. Éremesélyes még a női tőr- és párbajtőrcsapatunk, valamint a szezon során remek teljesítményt nyújtó férfi kardcsapat is szerezhet meglepetést. A versenyzők Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány szerint megfelelően felkészültek az olaszországi viadalra, amelynek honlapjáról elérhetőek a verseny részletei és időrendje.

http://www.worldfencing2017.it/en/schedule.htm

Élő eredménykövetés:

http://www.wheelchairfencing.live/en/competition/109-2017/tournament/

A csapat tagjai: Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva, Veres Amarilla, Fóris Erika, Dani Gyöngyi, Osváth Richárd, Mató Gyula, Horváth Gábor, Zsolnai Sándor, Göttlinger Dániel, Tarjányi István, Gergely István (versenyzők), Nemcsik Zsolt (szövetségi kapitány), Beliczay Sándor, Feczer Viktor, Erdei Péter, Pákey Béla (edzők), Papp Gábor (masszőr).

A versenyen részt vesz még magyar részről Szekeres Pál, a nemzetközi szövetség, az IWAS FEC elnöke, Tamás Henriette, az MVSZ főtitkára, ezúttal versenybíróként, Nagy József pedig a bírák bizottsága vezetőjeként. További híreink

Aktuális

Köel 3000 ifjú vívó részvételével rendeztük péntektől vasárnapig a III. Diákolimpiát a BOK Csarnokban. A pénteki megnyitó után hat korcsoportban, egyéniben 2 kategóriában, csapatban, mindösszesen közel 100 számban avattunk diákolimpiai bajnokot.

Eseménynaptár

X