Hír

Közlemény

• 2020.03.19

A Westend Férfi-Női Párbajtőr Grand Prix-t 2020. március 6-8. között, zárt kapuk mellett rendezte meg Budapesten a Magyar Vívó Szövetség.

Közismert: a versenysportolók egészségügyi ellenőrzés mellett élik mindennapjaikat, a versenyek előtt az orvosi vizsgálat kötelező. A budapesti versenyt megelőzően minden induló egyénileg nyilatkozatot töltött ki arról, hogy az új koronavírusra vonatkozó vizsgálati eredménye negatív, illetve nem járt a járvánnyal érintett területen.

Az esemény alatt nem érkezett jelzés a szövetség felé, hogy a részvevők közül bárkinek egészségügyi problémája lenne.

A helyszín fertőtlenítése a verseny lebonyolítását követően teljes körűen megtörtént.

A szövetség a versenyen részt vett három dél-koreai sportember vírusfertőzéséről megjelent első sajtóhírt követően haladéktalanul hivatalos tájékoztatást kért a Dél-Koreai Vívó Szövetségtől.

A Dél-Koreai Vívó Szövetség tájékoztatása szerint három sportolójuknak lett pozitív a koronavírusteszt-eredménye. A Magyar Vívó Szövetség azonnal értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központot, valamint a szállodát, ahol a dél-koreai csapat megszállt, továbbá kérte a Nemzetközi Vívó Szövetséget, hogy intézkedjen a tagországok tájékoztatásról.

A hazánkat képviselő versenyzők, edzők és technikai résztvevők – a szövetség korábbi javaslatára – 2020. március 12-étől már otthoni karanténban tartózkodnak, egészségügyi problémáról egyikük sem számolt be, mindenki panasz- és tünetmentes. Felkészülések, edzések, versenyek nincsenek.

További híreink

Aktuális

Újabb négy évre Csampa Zsolt lett a Magyar Vívó Szövetség elnöke. A közgyűlésen a kihívó Szabó Bencével szemben 93:51-es szavazati aránnyal választották meg Csampa Zsoltot, aki 2012 óta a sportág első embere. Sok sikert kívánunk!