Hír

Kreiss Fanni és Tóth Gergely győzött

  • 2019.10.05

Ismét Magyarkupa-fordulót rendeznek tőrben a hét végén. A szombati egyéni versenyeken a férfiaknál a fiatalok villogtak, a nőknél a papírforma érvényesült, Tóth Gergely és Kreiss Fanni győzött.

Az előző hétvége után ismét Magyarkupa-fordulót rendeztek tőrben, mely egyben beszámított a hazai válogatási ranglsitába. A helyszín ezúttal a Honvéd vívóterme volt. A férfiaknál igencsak foghíjas volt a mezőny. A múlt heti győztes Dósa Dani nem indult, Frűhauf Benjámin továbbra is lábadozik, Mátyás Bálint külföldre szerződött edzőnek, Németh András és Kiss Dániel küldöldön tanul. Ez a helyzet jelenleg az egyébként sem túl rózsásan festő fegyvernemünkben… Ennek függvényében taroltak a fiatalok, a legjobb nyolc közé 2, azaz kettő felnőtt korú vívó jutott. A győzelmet a törekvéses Tóth Gergely szerezte meg.

A nőknél mennyiségben és minőségben is nagyobb, illetve erősebb volt a mezőny. Aki a válogatottságra törekszik, az egytől egyig ott volt a rajtnál. A végküzdelmekig pedig papíron a legjobbak jutottak el. Az érmes helyezéseken ugyanis az a négy hölgy osztozott, aki a nyári világbajnokságon képviselte a magyar színeket: Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Kondricz Kata és Lupkovics Dóra. A győzelmet pedig a jelenleg legjobbnak számító tőrözőnk, Fanni szerezte meg.

Eredmények. Férfi tőr egyéni Magyarkupa, Honvéd vívóterem, 35 induló. Végeredmény: 1. Tóth Gergely (Törekvés, edző: Gátai Róbert), 2. Bellovicz Gábor (Honvéd), 3. Beke Vince (Törekvés) és Szemes Gergő (FTC), 5. Mihályi Andor (Törekvés), 6. Nagy Balázs (Törekvés), 7. Korom Erik (Törekvés), 8. Benyus Attila (Törekvés). A döntőben: Tóth-Bellovicz 15:8.

Női tőr egyéni Magyarkupa, Honvéd vívóterem, 47 induló. Végeredmény: 1. Kreiss Fanni (UTE, edző: Kreiss Gábor), 2. Mohamed Aida (UTE), 3. Kondricz Kata (Honvéd) és Lupkovics Dóra (Honvéd), 5. Pásztor Flóra (Törekvés), 6. Kókai Csilla (MTK), 7. Hajas Nóra (Törekvés), 8. Hanzl Lilla (Tus). A döntőben: Kreiss-Mohamed 15:10.További híreink

Aktuális

Sikeres magyar kadet hétvége! A gödöllői kard európai körversenyen Battai Sugár és a női csapat ezüstérmet nyert. A hasonló budapesti párbajtőr víkenden Szarvas Rita és a férfi csapat lett harmadik. Hatalmas mezőnyök, szép sikerek, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink