Hír

Krisztián olimpiai bajnoki nyilatkozata

  • 2018.10.09

Rabb Krisztián nyerte a magyar vívás újabb ifjúsági olimpiai aranyérmét a Buenos Aires-i játékokon. A Vasas tehetségével messengeren át sikerült beszélni honlapunknak. Krisztián jól van és örül...

A nagy sikert követően kijárt Rabb Krisztiánnak az ünneplés, majd a pihenés, ám sok ideje nincs, mert szerdán már az ifjúsági olimpia mix (kontinensek, és fegyvernemek közötti) csapatversenyén lép pástra. A nem egészen 17 éves kardozó honlapunknak elmondta, hogy a tavaszi, olaszországi kadet világbajnokságon jobban izgult, itt talán egyedül a döntő előtt volt benne némi drukk. 

Egy olimpiai aranyérmesnek dukál a győzelem utáni feldobás...

Az aranyéremért zajló asszóban ellenfelével, a koreai Hjunnal szemben már 14:10-re is vezetett, ám onnan 14:13-ra felzárkózott az ázsiai. Kérdésünkre, mely szerint felsejlett-e a végjátékban az olimpiai aranyérem, Rabb Krisztián így válaszolt: “Igen, a végén valóban átfutott az agyamon, hogy ifjúsági olimpiai bajnok lehetek. Szerencsére, nem volt időm beleélni magam, mert igen gyorsan követték egymást az események. Próbáltam csak a következő tusra koncentrálni, és ez a hajrában sikerült. Nagyon sokat segített a többi magyar csapattársam szurkolása. Utána jó volt együtt ünnepelni, alaposan fel is dobáltak a levegőbe…”

Krisztiánnak sokat segített a csapattársak szurkolása.

A Vasas kardozója elmondta, hogy nem sokkal a döntő után, telefonon beszélt mesterével Somlai Bélával. “Béla bácsi rögtön az aranymeccs után gratulált. Rengeteget köszönhetek neki, nélküle nem tarthatnék itt. Most jöhet a csapatverseny, aztán otthon néhány nap pihenő. De nem sok, mivel december elején a szocsi Világkupán már ott szeretnék lenni a juniorok között. Új korosztály, új feladatok!”

A Buenos Aires-i ifjúsági olimpia keddi versenynapján női kardban Pusztai Lizának szurkolhatunk.További híreink

Aktuális

Ezüstérmes lett a magyar férfi kardcsapat a düsseldorfi Európa-bajnokságon! A mieink Nagy-Britannia és Románia legyőzésével jutottak a döntőbe, ahol Németországtól szenvedtek szoros vereséget. Gratulálunk, szép volt fiúk!

Eseménynaptár

X