Létesítményfejlesztés Komlón

júl 25, 2020 | Hírek

A komlói Villa Complov szakosztálya nagyot lépett előre. Az MVSZ létesítmény-fejlesztési programja és az egyházmegye támogatásával nyolc elektromos pástot alakítottak ki a klub által használt teremben

A Magyar Vívó Szövetség létesítmény-fejlesztési programjának és a Pécsi Egyházmegye támogatásának köszönhetően, a SzerCo Sport Kft. kivitelezésében elkészült a vívó találatjelzők és vezetékeik beépítése a komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola tornatermében. Ezt használja a helyi szakosztály, a VIlla Complov SC, valamint – a Sulivívó program keretén belül – az iskola vívószakköre. Összesen nyolc páston tudnak így edzeni a komlói vívók a továbbiakban.

Komlón nyolc, újonnan elkészült páston vívhatnak a szakosztály versenyzői.

Csontos Gergely ügyvezető honlapunknak elmondta, hogy a komlói vívószakosztály 2005 őszén kezdte meg működését, párbajtőr fegyvernemben – később a kard szakág is csatlakozott -, és 2008-ban alakult meg a település középkori nevét viselő Villa Complov SC, amely azóta is a baranyai vívók klubja. Az évek alatt az Olimpici versenysorozaton, illetve a diákolimpián több győzelmet, illetve érmeket szereztek. Komlón rendszeresek a szabadidős viadalok, de már országos diákolimpiai fordulónak is adott otthont a város. Az idén 15 éves szakosztály vívóinak száma 25 körül mozog. Az edzések helyszínéül tavaly óta az iskola újonnan épített csarnoka szolgál, amely most már – a fejlesztésnek köszönhetően –  naponta használható vívóteremként is funkcionál.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

kellemes húsvéti ünnepeket!

Kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Magyar Vívó Szövetség!

Eitner Kinga kitüntetése

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM