Hír

Liza bravúrbronza a végére

  • 2019.05.26

A szezon utolsó Vk-pontszerző versenyén, a moszkvai női kard GP-n Pusztai Liza bravúros bronzérmet nyert. Junior világbajnokunk amerikai, orosz és olasz ellenfeleken túllépve jutott el az elődöntőig.

Pusztai Liza ismét letette a névjegyét, méghozzá nem is akárhogyan! Junior világbajnok női kardcsapatunk vezéregyénisége, ifi olimpiai bajnokunk ismét bizonyította, hogy 18 esztendősen már a felnőtt mezőnyben is nagyon komolyan kell számolni vele!

Bódy István és Bódy Benjámin BVSC-s tanítványa a 64-es főtábla első asszójában a házassága okán lengyelből amerikaivá váló, Szochából Sheltonná lett korább klasszist verte egészen simán, 15:8-ra. A következő körben a felnőtt orosz válogatottban is szerephez jutó Seveljeva következett, és egy újabb, nagyon magabiztos 15:9. A nyolcaddöntőben a jelenleg legmagasabban rangsorolt amerikai női kardozó, Stone következett, és itt sem lehetett kétséges a végeredmény: 15:9. 

Pusztai Liza ehhez hasonló nagyszerű tusokkal verte biztosan az amerikai Stone-t a nyolcaddöntőben.

Az éremért egy olasz válogatott jött, Criscio. Ez az asszó már sokkal szorosabb volt, ám a legfontosabb, a végeredmény nem változott. Ismét Lizi nyert, ezúttal 15:14-re. Az elődöntőben a rendkívül jó napot kifogó kínai Sao szoros félidő után 15:9-re győzött. Ugyanakkor ez semmit sem von le abból, hogy Pusztai Liza nagyszerű bronzérme újabb bizonyíték arra, hogy klasszisunk a felnőttek között is képes kiugró sikerre. Gratulálunk neki és mestereinek egyaránt!

Liza 18 esztendősen már a felnőttek között is mindenre képes lehet.

A többeiekről. Márton Anna ezúttal a legjobb 32-ig jutott. Világbajnoki bronzérmesünk éppen Katona Renátát győzte le 15:10-re, a következő körben azonban 15:9-re kikapott az olasz Gregoriótól. A negyedik főtáblára jutó magyar, Mikulik Júlia 15:11-re kapott ki a 64 között az orosz junior egyéni világbajnok Mihajlovától. 

Ezzel befejeződött a 2018/19-es Világkupa-szezon. A java pedig ezt követően jön. “Bemelegítésként” szerdától az U23-as Európa-bajnokság kezdődik Plovdivban, majd június 17-én, Düsseldorfban rajtol az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság. Végül pedig a “hab a tortán”: július 15-án kezdődik a budapesti világbajnokság! Hajrá, magyarok!

Női kard egyéni Grand Prix, Moszkva, 170 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Márton-Katona 15:10, Pusztai-Shelton (amerikai) 15:8, Mikulik-Mihajlova (orosz) 11:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Pusztai-Seveljeva (orosz) 15:9, Márton-Gregorio (olasz) 9:15.

Nyolcaddöntő: Pusztai-Stone (amerikai) 15:9.

Negyeddöntő: Pusztai-Criscio (olasz) 15:14.

Elődöntő: Pusztai-Sao (kínai) 9:15.

Végeredmény: 1. Szofija Velikaja (orosz), 2. Sao Jaqi (kínai), 3. Pusztai Liza (edző: Bódy István és Bódy Benjámin) és Szofija Pozdnyakova (orosz), …18. Márton Anna, ...48. Mikulik Júlia, ...60. Katona Renáta, ...100. Bérczy Dorottya, …130. László Luca, …148. Várhelyi Kata.További híreink

Aktuális

Márton Anna bronzérmes a düsseldorfi Európa-bajnokságon! Az MTK 24 éves kardozója remek teljesítménnyel jutott el az elődöntőig. Gárdos Gábor tanítványa a háromszoros világbajnok ukrán Harlantól szenvedett vereséget. Gratulálunk, szép volt, Panka!

Eseménynaptár

X