Hír

Magyar arany és ezüst a szezon nyitóversenyén

  • 2018.09.01

Kun Anna arany-, Budai Dorina ezüstérmet nyert a szezonnyitó belgrádi párbajtőr szatellit versenyen. A magyarok további két-két helyezést szereztek. Gratulálunk a versenyzőknek és a mestereknek!“A 2018/19-es vívószezon első nemzetközi versenye” - így hirdette a versenykiírásában teljes joggal a szerb szövetség a szombati férfi és női párbajtőr szatellit versenyt. Az évad első hivatalos, a FIE versenynaptárában szereplő, világranglista-pontokért - ha nem is sokért - zajló viadalt a szerb fővárosban rendezték. Valószínűleg a közeli helyszín okán 8-8 magyar női és férfi induló lépett pástra, és a hölgyek mezőnyében négy magyar válogatott is szerepelt. Ennek megfelelően ők is játszották a főszerepet, az aranyéremért Kun Anna 15:10-re győzte le Budai Dorinát. Az ötödik helyen Mihály Kata, a hatodikon Szabó Réka végzett. A férfiak versenyében Serra Solt az ötödik, Cho Taeun Sándor a hatodik helyen végzett. 

Nyárutó - szezonkezdet. A belgrádi érmesek, a kép bal szélén Budai Dorina és Kun Anna.

Eredmények. Férfi párbajtőr szatellit verseny, 63 induló. Végeredmény: 1. Jörgensen (dán), 2. Privuleasa (román), 3. Bolboceanu (román) és Dikov (bolgár), 5. Serra Solt, 6. Cho Taeun Sándor, …12. Csiszér Ferenc, 13. Serra Bendegúz, …15. Csiszér Ferenc Tamás, …17. Osman-Touson Maruán, …31. Kormos Levente, …40. Hosszú Dániel.

Női párbajtőr szatellit verseny, 40 induló. Végeredmény: 1. Kun Anna (edző: Plásztán Attila), 2. Budai Dorina, 3. Jukic (horvát) és Grijak (szerb), 5. Mihály Kata, 6. Szabó Réka, …11. Kálmán Gyöngyvér, 12. Szombath Barbara, …19. Nattán Sarolta, …22. Fedor Tamara. A döntőben: Kun-Budai 15:10További híreink

Aktuális

SIKLÓSI GERGŐ VILÁGBAJNOK!!!!! 21 éves vívónk csodát tett, 3000-en ünnepelték! 10:13-ról fordított az orosz Bida ellen a döntőben! Gratulálunk neki és mesterének, Dancsházy-Nagy Tamásnak!!!! Két nap után egy arany- és egy ezüst a mérlegünk, elképesztő!!!

Eseménynaptár

X

Támogatóink