Magyar-olasz együttműködés az utánpótlásban is

júl 22, 2019 | Hírek

Újabb fejezet kezdődött a magyar-olasz vívókapcsolatban. A két ország közötti együttműködést Csampa Zsolt és Giorgio Scarso elnök tovább szélesítette, az utánpótlás terén is lesznek közös programok.

A budapesti világbajnokságon természetesen nemcsak a páston, hanem a sportdiplomáciában is zajlik az élet. Korábban többször beszámoltunk arról, hogy a sportág két nagyhatalma, a magyar és az olasz szövetség együttműködési megállapodást kötött. 

Giorgio Scarso és Csampa Zsolt elnök a fiatal olasz vívóbajnokokkal a budapesti világbajnokságon.

Ennek keretén belül közös edzőtáborokat, felkészülési versenyeket rendeztek, illetve edzőképzést tartottak. Eddig ez elsősorban a felnőtt korosztályt érintette, most azonban tovább szélesedett a kapcsolat. Csampa Zsolt és Giorgio Scarso, a két szövetség elnöke megállapodott arról, hogy a jövőben az utánpótlás korosztályban is együttműködik a két nemzet. 

Ennek részeként most az olasz utánpótlás nemzeti bajnokai utaztak a budapesti világbajnokságra, és szövetségünk látta vendégül a több tucatnyi fiatalt a BOK Csarnokba. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Eitner Kinga kitüntetése

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Legfiatalabbak wroclawi sikere

Egy-egy aranyéremmel, és további számos medállal, helyezéssel tértek haza ifjú kardozóink és tőrözőink a nagy mezőnyű wroclawi, nemzetközi versenyről. Hajrá, fiatalok!

Tizenöt vívónk lesz ott Párizsban

Véget ért a hét végén a tavaly májusban kezdődött olimpiai kvalifikációs sorozat. Végleges az adat: magyar részről 15-en lesznek ott Párizsban. Amióta él a kvótás rendszer, ennyien sosem voltak!

Arany, bronzok, helyezések

Újabb sikeres hétvégét zárt a magyar vívás! Szatmári András Budapesten arany-, Nagy Dávid Tbilisziben bronzérmet nyert. a női párbajtőrcsapat Nankingban lett harmadik.

Ezúttal negyedik hely jött össze

A közönséget mindenki dicsérte. Remek hangulatban, de ezúttal negyedik hellyel zárt a magyar férfi kardválogott a budapesti Világkupán, a BOK Csarnokban.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM