Hír

Magyar Sport Napi kitüntetések

  • 2018.05.09

A Magyar Sport Napja alkalmából kitüntetéseket adott át az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Melbourne-i bajnokunk, Hámori Jenő Csik Ferenc díjat kapott, míg 14 vívó részesül sportcsillag ösztöndíjban

A Magyar Tudományos Akadémián rendezték idén a Magyar Sport Napja alkalmából tartott ünnepséget. Az eseményen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Fazekas Attila Erik helyettes államtitkár adta át a kitüntetéseket, melyből vívóink ezúttal sem maradtak ki. 

Siklósi Gergely felnőtt vb-4. helyezett csapattagként részesülhet a Sportcsillag Ösztöndíjban.

Három sportember kapott Csik Ferenc díjat kiemelkedő sportteljesítményéért és sportolói életművéért. A vízilabdázó Szívós István és a birkózó Hegedűs Csaba mellett Hámori Jenő részesült az elismerésben. Az 1956-os melbourne-i olimpián közel 62 éve (!) aranyérmet nyerő magyar kardcsapat tagja jelenleg az Egyesült Államokban él, helyette Boczkó Gábor sportigazgató vette át a kitüntetést. 

Tóth Jankának ez az elismerés is segíthet sérülés utáni, mihamarabbi gyógyulásában.

Tizennégy tehetségünk (klasszisok is akadnak már köztük…) kapott Sportcsillag Ösztöndíjat ugyanezen alkalomból. A listán kilenc olyan vívó szerepel, akik már világbajnokságon is képviselték a magyar színeket, mi több, négyen már felnőtt vb-éremmel büszkélkedhetnek. A névsor a következő: Berta Dániel, Siklósi Gergely, Dósa Dániel, Márton Anna, Bányai Zsombor, Szatmári András, Katona Renáta, Gémesi Csanád, Péch Miklós, Zámbó-Gólya Fruzsina, Mesteri Viktória, Tóth Janka, Záhonyi Petra, Veres Amarilla.

 További híreink

Aktuális

Rabb Krisztián után Pusztai Liza is aranyérmet nyert a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián! Liza a döntőben 15:9-re verte a mexikói Botellót. Gratulálunk neki és mestereinek! Ezzel egyedül Magyarország szerzett két aranyat az ifi olimpia vívóversenyein!

Eseménynaptár

X