Hír

Megérkeztek ifi olimpikonjaink Buenos Aires-be

  • 2018.10.04

Szerencsésen megérkeztek Dél-Amerikába ifjúsági olimpikonjaink. Négy kvalifikált vívónk, Dékány Kinga, Pusztai Liza, Zsoldosi Karolina és Rabb Krisztián léphet majd pástra október 7. és 9. között.

Sportágunkban a 17 esztendős korosztály a “kiválasztott” az ifjúsági olimpia tekintetében, így négyévente a legjobb végzős kadetok léphetnek pástra a rendezésében és lebonyolításában a “nagyokéhoz” hasonlító ötkarikás versengésben. A kvalifikációt kizárólag a tavaszi, veronai kadet világbajnokságon lehetett megszerezni, méghozzá kontinensenkénti megosztásban. Ez akkor a magyarok közül Dékány Kingának (női párbajtőr), Pusztai Lizának (női kard), Zsoldosi Karolinának (női tőr) és Rabb Krisztiánnak (férfi kard) sikerült. Fegyvernemenként tíz-tizenöten rajtolhatnak az ifjúsági olimpián.

Galli Zsolt, Zsoldosi Karolina, Dékány Kinga, Rabb Krisztián, Pusztai Liza és Bódy Banjámin beköltözött a Buenos Aires-i olimpiai faluba.

A fiatalok a magyar küldöttséggel közösen tegnap meg is érkeztek a verseny helyszínére, Buenos Aires-be. Tehetségeink, valamint az őket kísérő két mester, Galli Zsolt és Bódy Benjámin túl van az akkreditáción, és vélhetően a kezdeti drukkon is. A megnyitó ünnepségeket helyi idő szerint szombaton rendezik, a vívóversenyek pedig vasárnaptól szerdáig tartanak majd. 

Az első versenynapon, vasárnap, férfi kardban és női tőrben avatnak ifi olimpiai bajnokot, tehát Rabb Krisztiánért, illetve Zsoldosi Karolináért izgulhatunk. Hajrá, magyarok!További híreink

Aktuális

Bronzérmet nyert Rédli András a Buenos Aires-i férfi párbajtőr egyéni Világkupán! Gratulálunk versenyzőnknek, és mesterének, Udvarhelyi Gábornak!

Eseménynaptár

X