Hír

Minden rosszban van valami jó

  • 2020.02.10

A tizedik helyen végzett a magyar férfi párbajtőrcsapat a vancouveri olimpiai kvalifikációs V-n. Az ötkarikás esélyek azonban élnek, Oroszországot kell megelőzni az utolsó viadalon, akkor lehet esély.

Orosz rulett vár a mieinkre, illetve háromszor is bele lehet lépni ugyanabba a folyóba. Ilyen, ls ehhez hasonló bölcseletlenségek juthatnak eszünkbe a férfi párbajtőrcsapat vancouveri szereplése okán. Történt ugyanis, hogy az utolsó előtti olimpiai kvalifikációs Világkupa-versenyen a mieink a nyolcaddöntőben 45:41-es vereséget szenvedtek az Egyesült Államoktól. Ilyen, sajnos, előfordul, annak a Siklósi Gerinek nem volt napja, akinek a fegyvernem az elmúlt fél éves sikertörténetét köszönheti, úgyhogy, ha valakinek, akkor neki aztán igazán ne tegyünk szemrehányást.

Más kérdés, hogy ez a vereség nagyon rosszkor jött… A folytatásban Egyiptomot 45:34-re, majd Dániát 45:37-re verték a mieink, végül Svájctól 45:31-re kikaptunk, így végül a 10. helyen végeztünk. Ám mindennek a tokiói kvóta szempontjából az amerikaiak elleni vereséget követően különösebb jelentősége már nem volt. Annak annál inkább, hogy a kvalifikációs sorozat végére legnagyobb riválisunkká lett oroszok a negyeddöntőben egyetlen tussal kikaptak Japántól… Ez volt számunkra a nap jó híre…

Mindez tokiói szemmel nézve annyit tesz, hogy leegyszerűsödött a képlet az utolsó pontszerző csapat Vk előtt. Először is: a 2004-es athéni és a legutóbbi riói olimpia után harmadszor is az utolsó esemény dönt a mieink olimpiai részvételéről. Ha az oroszok előtt végzünk, mi mehetünk Tokióba, ha mögöttük, akkor… De erre ne is gondoljunk! Ami biztos, hogy most nincs olyan “többismeretlenes egyenlet”, mint négy évvel ezelőtt, amikor éppen Vancouverben jutott ki emlékezetes körülmények között a csapat Rióba. Itt tisztán “orosz rulettet” játszhatunk. Aki előrébb végez, megelőzi a másikat. Egyetlen dolog kavarhat be: amennyiben a vancouveri győztes Korea 4 közé jut a sorozat végén a világranglistán, akkor még nehezebb lehet a kijutás. 

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Vancouver, 25 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 41:45 (Berta +2, Rédli +2, Siklósi -8).

A 9-16. helyért: Magyarország-Egyiptom 45:34 (Rédli +5, Berta +4, Andrásfi +2).

A 9-12. helyért: Magyarország-Dánia 45:37 (Berta +3, Andrásfi +3, Rédli +2).

A 9. helyért: Magyarország-Svájc 31:45 (Rédli -3, Berta -4, Andrásfi -7).

Végeredmény: 1. Korea, 2. Olaszország, 3. Japán, …10. Magyarország (Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely).További híreink

Aktuális

Hétvégi "dicsőséglista". Ezüstöt nyert junior női párbajtőrcsapatunk a dijoni Vk-n. A magyar kerekesszékes válogatott 2 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzéremmel zárta az egri Világkupát, gratulálunk!

Eseménynaptár

X

Támogatóink